ΣΥΡΙΖΑ: Η τρόικα υπαγορεύει τις αποφάσεις της Βουλής

14:15 29/10/2012 - Πηγή: 24wro

Η τρόικα δεν ανέχεται τις πλέον στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες...
δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, με αφορμή το «όχι» των εκπροσώπων των δανειστών στην κύρωση των αποκρατικοποιήσεων από τη Βουλή.
Σύμφωνα με την εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευση στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις, που τίθεται προς ψήφιση την Τρίτη,
«αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ποιος κανονίζει με τι απασχολείται και αποφασίζει το ελληνικό κοινοβούλιο».

«Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, προκειμένου να εξασφαλίσουν το απρόσκοπτο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και όλης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, δεν ανέχονται τις πλέον στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες», τόνισε η κ. Βαλαβάνη και συνέχισε: «Θεωρούν, αντίθετα, δικό τους δικαίωμα να υπαγορεύουν οι ίδιοι τις αποφάσεις της Βουλής και την ψήφο των βουλευτών των κομμάτων της συγκυβέρνησης».

Ανέφερε ακόμη ότι «μάλλον τους διαφεύγει ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας «Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» και κατά συνέπεια κανένας βουλευτής δεν μπορεί να δέχεται υπαγορεύσεις».

Η κ. Βαλαβάνη σημείωσε τέλος ότι η ψήφος των βουλευτών κατά την αυριανή ψηφοφορία επί το νομοσχέδιο «θα είναι μια συνειδητή πράξη ανάληψης προσωπικής ευθύνης για κάθε βουλευτή».

newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα