Νέα διαφωνία για την προφυλάκιση ή μη κατηγορουμένου στη Siemens

17:57 8/12/2011 - Πηγή: 24wro
Ακόμη μια διαφωνία σχετικά με την... προφυλάκιση ή μη κατηγορουμένου στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, ανέκυψε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.
Μετά το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Δημήτρη Αυλωνίτη που αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, ωσότου αποφανθεί το συμβούλιο εφετών για το θέμα της προφυλάκισής του, διαφωνία ανέκυψε και μετά την απολογία του κατηγορούμενου, Αθανάσιου Γρεβενίτη, πρώην γενικού Διευθυντή λειτουργιών του Οργανισμού.
Ειδικότερα, η
εφέτης ειδική ανακρίτρια, Μαρία Νικολακέα, είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγυοδοσία 180.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο Α.Τ.
Αντίθετα, ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισής του. Πλέον, τη διαφωνία καλείται να λύσει και πάλι το δικαστικό Συμβούλιο, τις επόμενες μέρες.
Σημειώνεται ότι ο πρώην γενικός διευθυντής λειτουργιών του ΟΤΕ, φέρεται ότι μετείχε στις επιτροπές που ασχολήθηκαν με την χαρακτηριζόμενη ως σκανδαλώδη σύμβαση 8002, για την ψηφιοποίηση των κέντρων του οργανισμού, ενώ στο λογαριασμό του βρέθηκαν 900.000 μάρκα που σύμφωνα με την κατηγορία προέρχονταν από τη μητρική Siemens.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα