Ναρκωτικά μέσω ΚΤΕΛ Καβάλας – Συνελήφθησαν οι δυο διακινητές, βρέθηκε ατζέντα με ονόματα

17:15 17/4/2011 - Πηγή: 24wro
Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας χρησιμοποιούσε έμπορος ναρκωτικών ...της περιοχής μας για να παραλαμβάνει το παράνομο «εμπόρευμά» του, χωρίς περιττά …έξοδα!
Όμως, η μέθοδός του έγινε αντιληπτή από την Αστυνομία, που του έστησε παγίδα και τον συνέλαβε μαζί με τον...
 (στρατιώτη) συνεργό του.
Η Ομάδα Πρόληψης και Καταπολέμησης Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας είχε πληροφορίες για έναν 29χρονο ημεδαπό, που παραλάμβανε πακέτα με ναρκωτικά μέσω του ΚΤΕΛ
και στη συνέχεια τα διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, γι’ αυτό και τον είχε υπό διακριτική επιτήρηση. Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (15/4), οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τον 29χρονο να μεταβαίνει στο ΚΤΕΛ με Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε συνεργός του (21 ετών, στρατιώτης). Ο 29χρονος παρέλαβε ένα δέμα και κατά την έξοδό του από το γραφείο παραλαβής ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, που βρήκαν επάνω του και κατέσχεσαν:
Μια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους σχεδόν ενός κιλού (994 γραμ.), μία νάιλον συσκευασία με κοκαϊνη, βάρους 24,3 γραμμαρίων, ένα αεροπορικό εισιτήριο κι ένα δελτίο αποσκευών του ΥΚΤΕΛ Καβάλας.
Η συνέχεια της έρευνας, στο σπίτι του 29χρονου, όμως, έφερε στο φως κι άλλα ενδιαφέροντα «ευρήματα». Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν επιπλέον:
Ένα (λειτουργικό) περίστροφο, διαμετρήματος 32mm, μάρκας Wembley & Scott, ένα πτυσσόμενο γκλομπ, μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 10,7 γραμ., μια νάιλον συσκευασία με σπόρους κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με ίχνη ναρκωτικής ουσίας, και 13 κενές νάιλον συσκευασίες –προοριζόμενες για τοποθέτηση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και μία ατζέντα όπου ήταν σημειωμένα ονόματα και χρηματικά ποσά.
Οι δυο δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας συνεχίζει την προανάκριση για την υπόθεση
Keywords
Τυχαία Θέματα