Ναι στα εσωκομματικά και όχι στις εκλογές από Βενιζέλο

15:11 22/12/2011 - Πηγή: 24wro
Για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ μίλησε για πρώτη φορά...
ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορούν να μείνουν σε εκκρεμότητα» ενώ για τις εκλογές τόνισε ότι «δεν μπορούν να γίνουν όσο η χώρα διαπραγματεύεται το PSI».
Αναλυτικά ο υπουργός είπε ότι «Δεν έχουμε περιθώρια για ταλαντεύσεις, δισταγμούς. Όλα όσα πρέπει να γίνουν πρέπει
να διασφαλίζουν το μέλλον και την σωτηρία της χώρας και την στήριξη του πρωθυπουργού.
Πρέπει να υπάρξουν λύσεις ευρύτατης αποδοχής καθαρές και με ταχύτητα αλλά υπάρχει δυνατότητα να είναι όλα εντεταγμένα σε σαφή κατάλογο προτεραιοτήτων που στην κορυφή θα είναι η σωτηρία χώρας».
Για τις εκλογές ανέφερε πως «δεν μπορεί η χώρα να πάει σε εκλογές όταν διαπραγματευόμαστε το PSI καθημερινά σε δύσκολες συνθήκες που δεν μου επιτρέπεται αυτή την στιγμή να περιγράψω», ενώ απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε για το «ποιός θα ήθελε να μεταφερθεί για μετά τις εκλογές η λήψη κρίσιμων αποφάσεων που απαιτούν ευθύνη, συναίνεση και αίσθηση συσχετισμού» και πρόσθεσε ότι «όλοι πρέπει να βάλουν την σωτηρία της χώρας πάνω από κάθε άλλη προσδοκία και φιλοδοξία συλλογική ή ατομική».
Πάντως οι συνεχόμενες αναφορές του κ. Βενιζέλου στην εγγυήτρια πλειοψηφούσα Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη που είπε «Τι είναι αυτά που μας λέτε για πλειοψηφία; Αν το λέτε για να στείλετε μήνυμα, καθίστε καλά γιατί θα συνεχίσουμε μόνοι μας, αυτό θα αποτελέσει πολιτικό πραξικόπημα».
Ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως «Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είναι εγγύηση για την επιτυχή ολοκλήρωση της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. Θέλουμε την κυβέρνηση και να πετύχει και θα κάνουμε τα πάντα. Συμφωνώ ότι υπάρχει επικοινωνιακό κλίμα που προκαλεί ανησυχίες. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα και θα ήταν παρεξηγήσιμο να μιλήσω εγώ για την σχέση κυβέρνησης με τα κόμματα που την στηρίζουν.
newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα