Οι φαμίλιες της νύχτας πρόδωσαν το μεγάλο κόλπο στο Ελ. Βενιζέλος

14:52 22/12/2011 - Πηγή: 24wro
Οι φαμίλιες της νύχτας πρόδωσαν τους δράστες της κινηματογραφικής ληστείας...
στο «Ελ. Βενιζέλος». Στις 2 Οκτωβρίου οι κακοποιοί είχαν καταφέρει να αρπάξουν από υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται στον χώρο του αεροδρομίου το αστρονομικό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

Υστερα από μεγάλη επιχείρηση οι άντρες του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε έξι άτομα, ενώ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη
άλλων έξι.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις συλλήψεις άρχισε μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε 9μελής ομάδα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, όταν στο πλαίσιο ελέγχων και αναζητήσεων ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμών και άλλων αδικημάτων πήγαν στον Ωρωπό προκειμένου να προσαγάγουν στην Ασφάλεια επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε κυκλώματα της νύχτας.

Οταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 46χρονο άντρα, ο οποίος είχε πάνω του ένα πιστόλι, δέχτηκαν την επίθεση τριάντα ατόμων ύστερα από εντολή του επιχειρηματία. Από τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση αναγνωρίστηκαν τα δεκατέσσερα και, όπως προέκυψε, τα περισσότερα από αυτά έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για σοβαρές εγκληματικές πράξεις.

Παράλληλα, ο 46χρονος επιχειρηματίας μαζί με τους συνεργούς του τα τελευταία δύο χρόνια είχε προκαλέσει με πράξεις και απειλές τρόμο και ανησυχία σε κατοίκους της περιοχής, ενώ κατά το παρελθόν είχαν προσπαθήσει να εμποδίσουν από την εκτέλεση των καθηκόντων τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης εις βάρος αστυνομικών προέκυψαν στοιχεία για διάφορες αξιόποινες πράξεις, όπως εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων, πλαστογραφίες, απάτες, παραβάσεις νομοθεσίας καζίνο, ναρκωτικών κ.λπ. για άλλα είκοσι επτά άτοομα που δεν συμμετείχαν στην επίθεση, τις οποίες διέπρατταν είτε μεμονωμένα είτε με τη συνεργασία των δραστών που συμμετείχαν στην επίθεση εις βάρος των αστυνομικών.

Από τις 27 Αυγούστου, οπότε χτυπήθηκαν οι αστυνομικοί, άρχισαν οι παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων όλων των εμπλεκομένων. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και δύο άτομα που συμμετείχαν στη ληστεία στο «Ελ. Βενιζέλος». Οι αστυνομικοί άκουγαν συνομιλίες για κάποιους οι οποίοι σχεδίαζαν μεγάλο κόλπο, ωστόσο ποτέ δεν αναφέρθηκαν στο πού θα χτυπούσαν. Οταν όμως στις 2 Οκτωβρίου έκαναν φτερά τα 1,5 εκατ. ευρώ από το «Ελ. Βενιζέλος», σήμανε συναγερμός...

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους καταζητούμενους είναι κι ένας επίσης παλιός γνώριμος της Ασφάλειας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για σωρεία υποθέσεων εκβιασμών και πώλησης «προστασίας» σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.
Keywords
Τυχαία Θέματα