Μίλησε το λάπτοπ του Θεοφίλου

18:43 24/8/2012 - Πηγή: 24wro
Εγχειρίδια για κλοπές ΙΧ, ανίχνευση καμερών και χρήση όπλων ανάμεσα στα ευρήματα του σκληρού δίσκου...
Εντύπωση προκαλούν οι σφραγίδες αστυνομικών υπηρεσιών και τα στοιχεία πολιτών

Στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του Τ. Θεοφίλου βρέθηκαν και στοιχεία για μεταμφίεση, όπως διάφοροι τύποι γενειάδων και μουστακιών

Τα... άπαντα του «αντάρτικου πόλης» είχε κατεβάσει στον υπολογιστή που βρέθηκε στο διαμέρισμα της Λαμίας ο 29χρονος Τάσος Θεοφίλου. Εγχειρίδια για ανίχνευση κρυφών καμερών, για κλοπές αυτοκινήτων, ακόμη και για χρήση όπλων βρέθηκαν
στον σκληρό δίσκο του λάπτοπ, που ακόμη εξετάζεται από την Αντιτρομοκρατική. Οι αστυνομικοί εξετάζουν τώρα αν τα πλαστά αντίγραφα σφραγίδων από αστυνομικές υπηρεσίες που βρέθηκαν μπορούν να οδηγήσουν σε νέα στοιχεία για τη δράση των μελών οργανώσεων της νέας γενιάς τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Ο υπολογιστής που βρέθηκε στο διαμέρισμα της οδού Τυμφρηστού 21 (10η πάροδος) στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, που είχε μισθώσει ο 29χρονος ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Δημήτρη Μίχα μετά τη ληστεία στο υποκατάστημα της τράπεζας στην Πάρο αλλά και για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», τελικά «μίλησε».

Η πρώτη διερεύνηση των αρχείων που υπάρχουν στο λάπτοπ εντόπισε αρχεία σχετικά με κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, ανίχνευση κρυφών καμερών, παραβιάσεις κλειδαριών, κλοπές ΙΧ και χρήση συστήματος πυροβόλων όπλων.

Ευρήματα καθοριστικά για τις έρευνες της Αστυνομίας βρέθηκαν στον υπολογιστή του Θεοφίλου

Βρέθηκε ακόμη ένα εγχειρίδιο εκστρατείας του ΓΕΣ που σχετίζεται με τη χρήση και συντήρηση πιστολιού μάχης 0,45ΜΜ (11,4 χιλιοστά), πιστολιού Μ1911 και 1911Α1, πιστολιού 9ΜΜ, Glock 17, τυφεκίου G3A3 (7,62 χιλιοστών), τυφεκίου G3A4 (7,62 χιλιοστών), τυφεκίου Μ16Α2, σιγαστήρων τυφεκίων Μ16Α2, τυφεκίων ελεύθερων σκοπευτών Barret M95, αμυντικών χειροβομβίδων και οπλοπολυβόλων. Αποθηκευμένες ήταν και οι εικόνες από πυροβόλα όπλα.

Επίσης, βρέθηκαν στρογγυλές σφραγίδες διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών. Επιπλέον, εντοπίστηκαν υπογραφές ατόμων, αποσπάσματα χαρτών, στοιχεία ατόμων, φωτογραφίες ατόμων τύπου διαβατηρίου, επαγγελματική κάρτα ατόμου με στοιχεία και άδειες οδήγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα στοιχεία είναι υπαρκτά και ανήκουν σε απλούς πολίτες, οι οποίοι όμως είναι ανυποψίαστοι ότι τα στοιχεία τους βρίσκονται στη διάθεση αγνώστων. Το ίδιο και με το δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε σκαναρισμένο στον υπολογιστή καθώς και με ένα σκίτσο ατόμου που ανιχνεύτηκε στον υπολογιστή.

Στον σκληρό δίσκο βρέθηκαν και στοιχεία για τη μεταμφίεση, όπως διάφοροι τύποι γενειάδων και μουστακιών, αλλά και το λογότυπο του μπλογκ του Θεοφίλου. Οπως ήταν αναμενόμενο, το λάπτοπ περιείχε και αρχεία κειμένου στα οποία καταγράφονται μυθοπλασίες, τα περισσότερα από τα οποία είχαν ήδη δημοσιευτεί στο Διαδίκτυο.

Αυτό που τράβηξε την προσοχή των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής είναι η κενή άδεια κυκλοφ
Keywords
Τυχαία Θέματα