Μέλη συμμορίας στο Μεξικό έκλεψαν το πτώμα του αρχηγού τους

09:13 10/10/2012 - Πηγή: 24wro
Οι αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν ότι, βάσει δακτυλικών αποτυπωμάτων και φυσιογνωμικών...
χαρακτηριστικών, ο ένας από τους δύο κακοποιούς που σκοτώθηκαν την Κυριακή σε ένοπλη σύγκρουση με πεζοναύτες, «πρέπει» να είναι ο διαβόητος Εριμπέρτο Λασκάνο ή, αλλιώς, «Εκτελεστής», και αρχηγός της συμμορίας Σέτας. Λίγες ώρες μετά, βαριά οπλισμένα μέλη των Σέτας εισέβαλαν σε γραφείο τελετών στην πόλη Σαμπίνα, εξουδετέρωσαν τους υπαλλήλους και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους το πτώμα του Λασκάνο και ενός ακόμα άνδρα που σκοτώθηκε μαζί του. «Πήραν τα πτώματα και τα έβαλαν σε μια νεκροφόρα,
αναγκάζονταν τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών να οδηγήσει το όχημα», δήλωσε ο εισαγγελέας της πολιτείας Κοαουίλα, Ομέρο Ράμος.

Η Σέτας θεωρείται ως μια από τις πιο ισχυρές μεξικανικές συμμορίες, που ασχολείται τόσο με τη διακίνηση ναρκωτικών όσο και παράνομων μεταναστών προς τις ΗΠΑ. Τους περασμένους μήνες συνελήφθησαν περισσότερα από 50 μέλη της, μεταξύ αυτών και 16 αστυνομικοί, όταν ανακαλύφθηκαν ομαδικοί τάφοι με τις σορούς περισσοτέρων από 170 μεταναστών, με τις μαζικές δολοφονίες να αποδίδονται στη Σέτας.

athensvoice.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα