Με κενά μνήμης ο Νέλσον Μαντέλα

19:00 11/3/2013 - Πηγή: 24wro


Ο 94χρονος Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος...

εισήχθη στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για εξετάσεις, είναι καλά, αλλά αρχίζει να παρουσιάζει κενά μνήμης, δήλωσε σήμερα ο παλιός του φίλος και διάσημος δικηγόρος Τζορτζ Μπίζος.

«Δυστυχώς, ξεχνά μερικές φορές ότι ο ένας ή ο άλλος έχουν πεθάνει, ή το πρόσωπό του εκφράζει ότι δεν καταλαβαίνει όταν τού λένε ότι ο Γουόλτερ Σιζούλου ή κάποιος άλλος δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας», δήλωσε ο Τζορτζ Μπίζος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Eyewitness News.

Σύμφωνα
με τους οικείους του, ο Νέλσον Μαντέλα εξακολουθεί να παρακολουθεί την πολιτική ζωή, ωστόσο δεν έχει εκφράσει δημοσίως την άποψή του εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Τζορτζ Μπίζος συνδέεται με τον Μαντέλα από τη δεκαετία 1940 και τον επισκέφθηκε εδώ και μία εβδομάδα στην κατοικία του στο Γιοχάνεσμπουργκ όπου ο Νέλσον Μαντέλα ζει από την εικοσαήμερη νοσηλεία του τον Δεκέμβριο με πνευμονική λοίμωξη.

Ειδικός σε θέματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Τζορτζ Μπίζος εκπροσωπούσε τον Μαντέλα και άλλους ακτιβιστές κατά του καθεστώτος του απαρτχάιντ, όπως ο Γουόλτερ Σιζούλου (1912-2003) ή ο Γκόβαν Μπέκι (1919-2010) κατά τη διάρκεια της δίκης της Ριβόνια, κατά την οποία ο Νέλσον Μαντέλα καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1964.

newsnow.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα