Με 22 δολάρια στην τσέπη έγινε ζάμπλουτος

10:36 5/1/2013 - Πηγή: 24wro
Άφησε πίσω του τα Χανιά όταν ήταν 18 ετών και βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες...
4με 22 δολάρια στην τσέπη. Σήμερα ο Van Vlahakis αποτελεί το πρότυπο του «πράσινου» επιχειρηματία, έχοντας δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών παραγωγής οικολογικών καθαριστικών. Η Earth Friendly Products έχει αναπτύξει μια σειρά προϊόντων καθαρισμού φιλικών προς το περιβάλλον, οι οποίες είναι από τις πλέον δημοφιλείς στην αμερικανική αγορά. Παράλληλα και ο
σχεδιασμός των εργοστασίων της ακολουθεί την ίδια "πράσινη" φιλοσοφοφία ενσωματώνοντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για τις καλές πρακτικές που ακολουθούνται.

Ο Βλαχάκης βρέθηκε στις ΗΠΑ πριν από πέντε δεκαετίες για να σπουδάσει ιατρική. Τελικά τον κέρδισε η χημεία. Μετά από την αποφοίτησή του εργάστηκε για δέκα χρόνια ως χημικός στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης. Όταν του ανακοινώθηκε η απόλυσή του, ο Βλαχάκης είδε ότι του δινόταν η ευκαιρία να αξιοποιήσει τις γνώσεις που είχε αποκτήσει φτιάχνοντας τη δική του εταιρεία. Πήρε το ρίσκο και αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά καλλυντικών. Στη συνέχεια ο Βλαχάκης αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι καινούργιο εμπλουτίζοντας τα προϊόντα της Earth Friendly Products με μια σειρά οικολογικών καθαριστικών σπιτιού και εκεί γνώρισε την επιτυχία. Από τότε η εταιρεία του απέκτησε δυναμική παρουσία στην αγορά των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού, με το όνομά της να γίνεται συνώνυμο των φιλικών προς το περιβάλλον καθαριστικών. Ο ιδρυτής της ποτέ δεν ξέχασε την Ελλάδα και στις συνεντεύξεις του δεν κρύβει την επιθυμία του να επενδύσει στην ελληνική αγορά.

moneypost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα