Μ.Χαρακόπουλος: Η πολιτική Βενιζέλου διαλύει τη μεσαία τάξη

15:10 24/6/2011 - Πηγή: 24wro

«Με την παρουσίαση του ‘’Μνημονίου Βενιζέλου’’…
κατέρρευσε η ψευδαίσθηση επανεκκίνησης που επιχείρησε με τον ανασχηματισμό να δημιουργήσει η κυβέρνηση.
Το τελικό κείμενο του Μεσοπρόθεσμου, πολύ πιο οδυνηρό από το αρχικό κείμενο που παρουσίασε ο προκάτοχός του νέου υπουργού Οικονομικών, ο κ. Παπακωνσταντίνου, επιβεβαιώνει την κριτική της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά ότι το μείζον πρόβλημα δεν είναι η αποτελεσματικότητα των προσώπων –αναμφίβολα υπαρκτό πρόβλημα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- αλλά η λανθασμένη
συνταγή της ακολουθούμενης πολιτικής», σημειώνει ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο κος Χαρακόπουλος κατηγορεί ακόμη τον νέο τσάρο της ελληνικής οικονομίας ότι ακολούθησε τον εύκολο δρόμο της επιβολής νέων φόρων, που διαλύει τη μεσαία τάξη και κάνει λόγο για πολιτική που στερείται αναπτυξιακής διάστασης
«Αντί του στόχου της μείωσής του ελλείμματος κατά 4%, έχουμε αύξηση κατά 13%! Γι’ αυτό και ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του Μνημονίου, ο κόσμος εξαγριώνεται και αγανακτεί. Γιατί δεν βλέπει φως στο τούνελ, ελπίδα εξόδου από την κρίση», σημειώνει το γαλάζιο στέλεχος.
Για την κριτική στελεχών του Ε.Λ.Κ. στον Σαμαρά
Αναφερόμενος στις χθεσινές εξελίξεις στις Βρυξέλλες, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού σημειώνει πως ο Αντώνης Σαμαράς, είχε την ευκαιρία, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε σε «ένα κλίμα έντονης παραπληροφόρησης», να εξηγήσει τις θέσεις της ΝΔ. και με αφορμή το διθυραμβικό δημοσίευμα του «Γκάρντιαν» αλλά και την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ, μιλά για δικαίωση των θέσεων Σαμαρά γύρω από την ανάγκη λήψης αναπτυξιακών μέτρων και εφαρμογής μιας άλλης φορολογικής πολιτικής.

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα