ΜΑΡΣΕΙΓ: Με άξονα... ξεχαρβαλωμένο!

16:21 13/9/2011 - Πηγή: 24wro
Οκτώ γκολ έχει δεχθεί η Μαρσέιγ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του γαλλικού πρωταθλήματος…
τα επτά από αυτά λόγω κακών αντιδράσεων στο κέντρο άμυνας, ενώ εναντίον της σκοράρουν κατά ριπάς παίκτες που αγωνίζονται στον «άξονα» της αντιπάλου ομάδας!


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ένας προπονητής που σε θέματα τακτικής θέλει να προετοιμάζει άριστα την ομάδα του για κάθε πιθανό σενάριο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε έναν αγώνα. Ως γνώστης και φυσικά
λάτρης της ισπανικής σχολής ποδοσφαίρου, το λάθος του αντιπάλου είναι για τον «Τσινγκούρι» ο ιδανικότερος τρόπος για να δημιουργήσει η ομάδα του προϋποθέσεις για γκολ. Φυσικά, δεν μπορεί να μην έχει διαγνώσει την αδυναμία της Μαρσέιγ στο κέντρο της άμυνάς της και γενικά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά στις αμυντικές αντιδράσεις της.


Για να μην παρεξηγούμαστε βεβαίως, δεν μιλάμε για καμιά ομάδα της σειράς. Η δευτεραθλήτρια Γαλλίας είναι μια ομάδα που στο κέντρο και την επίθεση «κεντάει» και μπορεί να σε διαλύσει μέσα σε δευτερόλεπτα. Ωστόσο, αυτό που ο κάθε προπονητής ψάχνει πριν από κάθε ματς είναι που πονάει περισσότερο ο αντίπαλος προκειμένου να καρφώσει ακριβώς εκεί το μαχαίρι! Και η Μαρσέιγ δεν πονάει απλά στο κέντρο της άμυνάς της. Πραγματικά υποφέρει!


Η Μαρσέιγ, στο φετινό γαλλικό πρωτάθλημα, μετράει τρεις ήττες και μόλις δύο ισοπαλίες. Εκτός όμως από το ότι αγνοεί τη νίκη στις πέντε πρώτες αγωνιστικές και βρίσκεται στην 17η θέση, αυτό που πραγματικά προβληματίζει τον Ντιντιέ Ντεσάμπ και... αντίστοιχα χαροποιεί -τουλάχιστον στη θεωρία- τον Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι ο τρόπος που έρχονται αυτά τα αποτελέσματα.


Εν συντομία, η Ολιμπίκ, αδυνατεί να αμυνθεί στον πλέον νευραλγικό χώρο, το κέντρο της άμυνάς της. Σαν συνέπεια, έχει δεχθεί τα επτά από τα οκτώ συνολικά γκολ του παθητικού της εξαιτίας λαθών στον συγκεκριμένο χώρο. Λάθη που μπορούν να χαρακτηριστούν από ανέκδοτα μέχρι εγκλήματα, αφού οι συνολικές αντιδράσεις της άμυνάς της δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που... επιτίθεται!


Επιπροσθέτως, αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από το γεγονός ότι τα γκολ που δέχεται μπαίνουν από την καρδιά της άμυνάς της ή τον χώρο ακριβώς έξω από την περιοχή της, σκόρερς χρίζονται αντίπαλοι που αγωνίζονται στον «άξονα» κατά ένα τεράστιο ποσοστό! Κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται και πολλά... κόλπα για να σκοράρει κανείς απέναντί της. Ένα ξεμαρκάρισμα, μια κίνηση στον χώρο ακολουθούμενη από κάθετη μπαλιά, μια αμαρκάριστη πάσα ή σουτ και... εγένετο σκορ. Ούτε ιδιαίτερα τρικ, ούτε ευφυείς κομπίνες, ούτε επιθέσεις βγαλμένες από σεμινάρια κατοχής μπάλας, ούτε τίποτα. Μια βασική επιθετική κίνηση και μια απλά κακή αμυντική αντίδραση είναι τα μόνα που χρειάζονται μέχρι στιγμής οι αντίπαλοι της Μαρσέιγ...


* Με την βοήθεια των παρακάτω γραφημάτων (σ.σ. όπως αποτυπώνονται από την κορυφαία Equipe) και των σχετικών βίντεο από τους αγώνες, μπορείτε να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές...

Keywords
Τυχαία Θέματα