Μαρινάκης: Ξεκίνησε να ψάχνει το διάδοχο του Βαλβέρδε

09:45 5/4/2011 - Πηγή: 24wro
Εξετάζονται κυρίως λύσεις από την ισπανική ή… ισπανόφωνη αγορά...


Την ώρα που αναμένεται το τελικό ραντεβού του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και με την αποχώρησή του να μοιάζει πολύ περισσότερο πιθανή από την παραμονή του, ο Ολυμπιακός έχει ήδη αρχίσει να κάνει έρευνα αγοράς για πιθανό αντικαταστάτη.

Πρόθεση των «ερυθρόλευκων» είναι ο διάδοχος να είναι προπονητής ανάλογης ποδοσφαιρικής
φιλοσοφίας με αυτή του Βάσκου και για το λόγο αυτό εξετάζονται κυρίως λύσεις από την ισπανική ή… ισπανόφωνη αγορά. Ο Αργεντινός Έκτορ Κούπερ, με πολυετή θητεία στην Primera Division, υψηλές παραστάσεις, σπουδαία εμπειρία και γνώση της ελληνικής πραγματικότητας από τη θητεία του στον Άρη, είναι μεταξύ των λύσεων που αρέσουν. Παραμένει ελεύθερος, αλλά ίσως όχι για πολύ ακόμη, αφού φημολογείται πως τον έχει πλησιάσει η Γαλατάσαραϊ.

Από την ισπανική αγορά υπάρχει πληθώρα αξιόλογων προπονητών, αλλά δεν είναι εφικτές όλες οι περιπτώσεις. Ο Ουνάι Έμερι και ο Κίκε Φλόρες δύσκολα θα φύγουν από Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα, ο Γκρεγκόριο Μανθάνο που μάλλον αποχαιρετά τη Σεβίλλη έχει υψηλό κασέ και δύσκολα θα πει το «ναι», ενώ τη θέση του στην ομάδα της Ανδαλουσίας αναμένεται να πάρει ο Χοακίν Καπαρός, που είναι επίσης μία δελεαστική λύση. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δύσκολα θα μείνει στη Μάλαγα, ειδικά αν υποβιβαστεί, αλλά οι απαιτήσεις του-τουλάχιστον για την ώρα-είναι απαγορευτικές. Φυσικά ο Ολυμπιακός δεν απορρίπτει λύσεις από άλλες αγορές, όπως την ελληνική, όπου μοναδική επιλογή μοιάζει αυτή του παλιόφιλου Τάκη Λεμονή.

Πάντως καμία επαφή δεν πρόκειται να γίνει προτού ξεκαθαρίσει οριστικά το μέλλον του Ερνέστο Βαλβέρδε. Το ραντεβού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά οι δυο τους αναμένεται να βρεθούν στον ίδιο χώρο σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για εκδήλωση χορηγού της ομάδας. Όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως κυρίως το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 47χρονος προπονητής τον αναγκάζουν να επιστρέψει στην πατρίδα του. «Ξέρετε τι αισθάνομαι, τι έχω στην καρδιά μου. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Λίγη υπομονή ακόμη», δήλωσε ο Βαλβέρδε στον «Πρωταθλητή».

«Παγώνει», αλλά δεν σταματά

Το θέμα προπονητή που προέκυψε στον Ολυμπιακό προκαλεί καθυστέρηση στον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο, όμως κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταγραφές. Κι αυτό γιατί τα υπόλοιπα ζητήματα «προχωρούν» κανονικά. Η απόφαση για αγορά των δικαιωμάτων του Ούρκο Πάρντο, ενεργοποίηση της επέκτασης συμβολαίου του Ράφικ Τζεμπούρ, επέκταση της συμφωνίας με Τοροσίδη και Αβρ. Παπαδόπουλο, καθώς και η αναπροσαρμογή στον Κέβιν Μιραλάς είναι ειλημμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα