Κραυγή κατά του ρατσισμού

12:03 27/8/2012 - Πηγή: 24wro
Ενάντια στα φαινόμενα μίσους, βίας και απειλών νεοναζιστικού τύπου, που πυροδοτήθηκαν από τη μετατροπή της Αστυνομικής Σχολής σε προσωρινό κέντρο φύλαξης...
μεταναστών, τάσσονται πολιτικοί, συνδικαλιστικοί και εκπαιδευτικοί φορείς

«Η μετατροπή της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης σε Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών προκάλεσε μια σειρά από λογικές διαμαρτυρίες, αλλά και ακραία φαινόμενα», τονίζουν φορείς της Ξάνθης.

Ενωμένοι απαντούν οι Ξανθιώτες, πέρα από τις ιδεολογικές τους διαφορές απέναντι στο μίσος, στη βία και στον ρατσισμό με αφορμή γεγονότα που έγιναν στην περιοχή τον τελευταίο
καιρό και πυροδοτήθηκαν και από την μετατροπή της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης σε προσωρινό Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών.

Πολιτικοί, συνδικαλιστικοί και εκπαιδευτικοί φορείς από τη ΝΔ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ προσυπέγραψαν και απηύθυναν ανοιχτή επιστολή στην οποία τονίζουν ότι, ανεξάρτητα από μικρές ή μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, «είναι ενωμένοι απέναντι στο παραλήρημα μίσους και βίας είτε προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή, είτε από οποιοδήποτε πολιτικό ή απολίτικο μόρφωμα». Και διαμηνύουν ότι «στη Θράκη δεν πρόκειται να εκθρέψουμε το αβγό του φιδιού».

Την επιστολή προσυπογράφουν η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης της ΝΔ Θεοδοσία Ιακωβίδου και ο βουλευτής του κόμματος Αλέξανδρος Κοντός, ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέας Τσαρτσάρας, ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Σαλτούρος και ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, η ΝΕ της ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Καλιαπάκας και ο μουσουλμάνος βουλευτής του κόμματος Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, η ΕΛΜΕ Ξάνθης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν γεγονότα με επιθέσεις σε τεμένη της περιοχής, σε σπίτια πολιτικών κ.α.

«Η πρόσφατη αρνητική εξέλιξη της λειτουργίας στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης προσωρινού Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών προκάλεσε μια σειρά από λογικές διαμαρτυρίες, αλλά πυροδότησε και σποραδικά φαινόμενα βίας, τρομοκρατίας, επιθέσεων και απειλών νεοναζιστικού τύπου», αναφέρεται στην επιστολή επισημαίνοντας ότι «περιθωριακά στοιχεία, εγχώρια και εισαγόμενα κυρίως από γειτονικές πόλεις, ενδεχομένως και υποκοσμιακοί τύποι, επιχειρούν να ενεργοποιήσουν φοβικά σύνδρομα και να προκαλέσουν ρατσιστικά επεισόδια που διχάζουν την κοινωνία».

Οπως επισημαίνεται, το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που αποτελεί ανθρωπιστικό και εθνικό πρόβλημα για τη χώρα και έχει πολλές και διαφορετικές αναγνώσεις, όμως η εκμετάλλευσή του από ακραίους μπορεί να έχει τρομακτικές συνέπειες για την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

«Ως πολίτες αυτού του τόπου, δηλώνουμε ενάντιοι σε όσους επιδιώκουν την ανωμαλία, τη μισαλλοδοξία και απειλούν τους δημοκρατικούς θεσμούς και την κοινωνική ειρήνη», τονίζεται στην επιστολή που καταλήγει: «Περνάμε και θα περάσουμε δύσκολες μέρες, αλλά θα προστατέψουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς όλοι όσοι τους πιστεύουμε και καθορίζουμε τις ζωές μέσα σε αυτούς. Οσοι λειτουργούν έξω και πέρα
Keywords
Τυχαία Θέματα