Κλειδώνει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ την Πέμπτη

22:49 18/9/2012 - Πηγή: 24wro

Αγκάθι παραμένουν τα μέτρα 4 εκατ, ευρώ από το πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ...
Tην Πέμπτη το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με στόχο να "κλειδώσει" το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.
η τρόικα αξιώνει να προέλθουν τα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 11,5 του πακέτου από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

"Δύσκολες" χαρακτήρισε νωρίτερα την Τρίτη ο κ. Στουρνάρας
τις συνομιλίες με την τρόικα, κατά την ομιλία του στο ελληνοκινεζικό επιμελητήριο.
Η ανακοίνωση για τη νέα σύσκεψη στο Μαξίμου ήρθε αργά το απόγευμα της Τρίτης και φαίνεται πως προηγήθηκε έντονο πολιτικό παρασκήνιο, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα το πρωθυπουργικό πρόγραμμα προέβλεπε αναχώρηση του Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα της Πέμπτης για την Ιταλία, όπου την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Μάριο Μόντι.
Το πακέτο, στο οποίο θα περιλαμβάνονται σημαντικές μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, αλλαγές στο φορολογικό αλλά και, πιθανότατα, αύξηση των ορίων ηλικίας, αναμένεται να κλείσει την Πέμπτη το απόγευμα, οπότε θα συναντηθούν εκ νέου οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κ. Βενιζέλος και Κουβέλης με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το Mega, από το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου εκφραζόταν έντονη δυσφορία για το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης προς τους κυβερνητικούς εταίρους, με το ΠΑΣΟΚ να ζητά σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν κλειδώσει το πακέτο.

madata.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα