Κ.ΚΑΪΜΑΚΟΓΛΟΥ: Ο Ομπράντοβιτς μάς έκανε να....μασάμε σίδερα

10:27 8/4/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Κώστας Καιμακόγλου ετοιμάζει βαλίτσες για το 2ο Final-4 της καριέρας του και αποκαλύπτει...
στο Onsports ότι ο Παναθηναϊκός δεν... ανασαίνει χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ παρομοίασε τον προπονητή του με τον... Μελ Γκίμπσον.

Ο Κώστας Καιμακόγλου αποτελεί ένα από τα βασικότερα «κλειδιά» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την μέχρι τώρα απόλυτα επιτυχημένη πορεία του Παναθηναϊκού.
Οι «πράσινοι» έχοντας ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, πανηγύρισαν και την πρόκρισή τους στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης. Ο «Κάι» στην φετινή πορεία του «τριφυλλιού» αποτελεί πραγματικό βαρόμετρο για τους πρωταθλητές και με τις εμφανίσεις του αποδεικνύει συνεχώς πόσο δίκιο είχε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όταν απαιτούσε πριν από δύο καλοκαίρια την μεταγραφή του από το Μαρούσι στους πρωταθλητές. Ο Κώστας Καιμακόγλου λίγες ώρες μετά την σπουδαία πρόκριση του Παναθηναϊκού σε ένα ακόμα Final-4 (το 11ο στην ιστορία του) μιλάει στο onsports για όσα προηγήθηκαν στην προημιτελική σειρά με την Μακάμπι και για όσα... θα έρθουν τον Μάιο.

-Κώστα, δεύτερη χρονιά σου στον Παναθηναϊκό, δεύτερο Final-4. Το περίμενες όταν έβαζες την υπογραφή σου στο συμβόλαιό σου με τους «πράσινους»;

«Νομίζω ότι το πιο δύσκολο απ' όλα είναι να κρατηθείς στην κορυφή. Σίγουρα είναι δύσκολη και η διαδρομή μέχρι εκεί, αλλά το να διατηρηθείς στην κορυφή είναι ακόμα πιο δύσκολο. Εγώ προσωπικά θεωρώ πως και μόνο η συμμετοχή στο Final-4 είναι η.. κορυφή. Ανεξάρτητα από το αν θα πάρεις το τρόπαιο ή όχι. Και αυτό γιατί έχει φτάσει μέχρι τέλους. Έχεις φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Αν την πρώτη χρονιά καταφέρεις να πάρει την κούπα, η δεύτερη είναι ακόμα πιο δύσκολη. Όλοι παίζουν με τεράστιο κίνητρο απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης και όλοι θέλουν να τον κερδίσουν. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που το καταφέραμε, γιατί δεν είναι πολλοί οι αθλητές που έχουν αυτήν την ευκαιρία».

-Η ευκαιρία αυτή δεν δίνεται... τυχαία. Αποτελεί την επιβράβευση της δουλειάς σου.

«Σίγουρα η πρόκρισή μας στο Final-4 αποτελεί την δικαίωση της δουλειάς που κάνουμε όλο τον χρόνο σαν ομάδα. Όχι μόνο της δικής μου. Μια δουλειά που ξεκινάει από την οικογένεια Γιαννακόπουλου και συνεχίζει στους προπονητές και μετά σε εμάς, στους παίκτες. Αυτή η ομάδα δουλεύει με πολύ μεράκι και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα μας που μας οδηγούν σωστά. Έχουν την εμπειρία. Ξέρουν. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Γιατί κάποιος μπορεί να δουλεύει με τις ώρες, αλλά να μην κάνει ποιοτική δουλειά. Σε εμάς δεν συμβαίνει αυτό».

-Σε ένα ματς, όπως το τέταρτο της σειράς με την Μακάμπι, που ήσασταν με την πλάτη στον τοίχο, πως τα καταφέρατε και αντιδράσατε με τέτοιο άκρως αποτελεσματικό τρόπο;

«Στην διάρκεια της φετινής χρονιάς παίξαμε κι άλλα ματς με την πλάτη στον τοίχο. Πλέον, γνωρίζουμε καλά πως να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Ξέραμε πως θα αντιδράσουμε στο τέταρτο ματς της σειράς. Είχαμε στο μυαλό μας αν χάσουμε σε αυτό το παιχνίδι, αυτομάτως χάνουμε και
Keywords
Τυχαία Θέματα