Καλμαζίδης: Τους έχουμε πάρει τον αέρα. Πιστεύω ότι έχουν κόμπλεξ πλέον!

10:20 11/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Καλμαζίδης, υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει…
«πάρει τον αέρα» του Παναθηναϊκού πλέον.

Μετά τις τρεις συνεχόμενες ανατροπές των Πειραιωτών, που από 2-0 κατάφεραν να «γυρίσουν» τα παιχνίδια και να πάρουν τη νίκη με 3-2, ο έμπειρος προπονητής επισήμανε ότι η αυτοπεποίθηση ενόψει των τελικών με τον Ηρακλή
είναι στα ύψη, ενώ για τα παιχνίδια με τους «πράσινους» και τις έξι φετινές νίκες τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί… κόμπλεξ στην ομάδα του «τριφυλλιού».

Ο Γιάννης Καλμαζίδης, που μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra, υποστήριξε ακόμα ότι ο Ολυμπιακός έχει χτίσει χαρακτήρα μέσα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τόνισε ότι με τη θέληση των παικτών και τη διάθεση για διάκριση, το αγωνιστικό κομμάτι μένει ανεπηρέαστο από τα όσα γίνονται στον Ερασιτέχνη των Πειραιωτών.

«Με παίρνουν φίλοι μου και λένε ότι τους κάνω… πλάκα», είπε αρχικά και χαριτολογώντας ο Έλληνας τεχνικός αναφερόμενος στις συνεχές ανατροπές σε βάρος των «πρασίνων». «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, στο πρώτο δε ξεκινήσαμε καλά, στο δεύτερο ήμασταν καλοί στην αρχή αλλά δε μπορέσαμε να πάρουμε τα πρώτα σετ, αλλά έχουμε δυνάμεις και ικανότητα και για αυτό μπορούμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια», συμπλήρωσε αναφορικά με τις «αιώνιες» μάχες και τις νίκες του Ολυμπιακού.

Όσο για το πώς επηρεάζει την ομάδα ο τρόπος που κέρδισε τον Παναθηναϊκό, επισήμανε: «Είναι κάτι που δίνει αυτοπεποίθηση, δυναμώνει την ομάδα και ενισχύει την πίστη στις ικανότητές μας. Σίγουρα είναι επικίνδυνο, όταν παίζεις με τη φωτιά μπορεί να καείς. Δεν έχουμε καμία wild card να γυρίζει αυτόματα από το 2-0 το παιχνίδι. Σίγουρα όμως υπάρχει τρομερή ψυχή, ικανότητα και θέληση για αυτό τα καταφέρνουμε».

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος ο Ολυμπιακός, απάντησε: «Αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία σε ότι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής. Είναι δύσκολη χρονιά για όλους, όχι μόνο τις ομάδες αλλά και την κοινωνία. Εμείς τη βιώσαμε πολύ έντονα, με αλλαγές στο ρόστερ και διάφορα άλλα, αλλά καταφέραμε να κρατήσουμε τη δύναμή μας και να φέρουμε την ομάδας σε αυτό το σημείο».
Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού, ο Ηρακλής, με το Γιάννη Καλμαζίδη να λέει για τη σειρά των τελικών: «Ο Ηρακλής είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, έχει συνοχή σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και έχει τον πρώτο λόγο. Δείξαμε όμως και στο Κύπελλο ότι έχουμε τη δυνατότητα, αν είμαστε αυτοί που πρέπει , να τους κερδίσουμε».

Για την προσωπική του συνεισφορά στο φετινό οικοδόμημα των Πειραιωτών, ο Έλληνας προπονητής τόνισε: «Για αυτό λέγεται ομάδα, γιατί αποτελείται από πολλά διαφορετικά άτομο και στοιχεία. Χωρίς τους παίκτες, τη θέληση, και τη διάθεση για διάκριση, δε γίνεται όσο και να θέλω εγώ. Όπως δε θα γινόταν αν ήθελαν αυτοί και δε λειτουργούσε η προπόνηση και η διοίκηση. Εγώ είπα στα παιδιά ότι αυτό που θέλω είναι να τα δίνουν όλα στην προπόνηση, ότι προβλήματα και να έχουμε.

Να γυρνάνε το κουμπί και για ένα δίωρο να
Keywords
Τυχαία Θέματα