Καλαϊτζής: Αξίζει να το πάρει ο ΠΑΟ

10:45 5/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Γιώργος Καλαϊτζής, κυπελλούχος Ευρώπης δύο φορές με το τριφύλλι...
θυμάται εκείνες τις μέρες και εύχεται στους «πράσινους» να το σηκώσουν και στη Βαρκελώνη.

Πέρασε εννέα πολύ όμορφα χρόνια στον Παναθηναϊκό (1997-2006), γεύτηκε μεγάλες χαρές και κατέκτησε πολλούς τίτλους με την πράσινη φανέλα. Ανέπτυξε ιδιαίτερη σχέση με τους φιλάθλους του τριφυλλιού, οι οποίοι αν και έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από τότε που έφυγε από την ομάδα, τον πλησιάζουν στο δρόμο, του εκφράζουν την αγάπη τους και εκείνος με τη σειρά του, τους την ανταποδίδει.

Ο Γιώργος Καλαϊτζής και παίκτης
του Πανελληνίου τα δύο τελευταία χρόνια, μιλάει στο Onsports για το ευρωπαϊκό κύπελλο στη Θεσσαλονίκη (2000), για εκείνο που ακολούθησε στη Μπολόνια (2002), για τη σχέση του με τον Όντεντ Κάτας, αλλά και τον Ζέλικο Ομπράντοβτις, στον οποίο εύχεται όπως και σε όλα τα παιδιά του Παναθηναϊκού, να σηκώσουν και το έκτο τους κύπελλο στη Βαρκελώνη.
Θεσσαλονίκη 2000

Η φανέλα με το Νο14
Λίγες ημέρες πριν από το φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Καλαϊτζής παθαίνει ρήξη μηνίσκου και μπαίνει στο χειρουργείο! Το σοκ είναι μεγάλο, μιας και ο τραυματισμός του, του στερεί τη συμμετοχή του στο φάιναλ φορ.

«Είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ, όμως στη συνέχεια ένιωθα τρισευτυχισμένος και με παρηγορούσε το γεγονός ότι είχα συμβάλει στο να προκριθεί η ομάδα στους 4 της διοργάνωσης. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι οι συμπαίκτες μου, το τεχνικό τιμ αλλά και όλοι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν με άφησαν να αισθανθώ άσχημα. Ταξίδεψα κανονικά με την αποστολή στη Θεσσαλονίκη, ακολουθούσα το πρόγραμμα της ομάδας, πλην των προπονήσεων φυσικά και δεν σκεφτόμουν ότι ήμουν τραυματίας», διηγείται με νοσταλγία.

Εκείνο όμως που του έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό, είναι το σκηνικό που εκτυλίχθηκε στα αποδυτήρια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου.

«Τη βραδιά του τελικού και μετά το καταπληκτικό παιχνίδι που έχει κάνει ο Όντεντ Κάτας, κόντρα στην πρώην του ομάδα τη Μακάμπι, στα αποδυτήρια επικρατεί πανζουρλισμός. Κάποια στιγμή βγάζει ο Κάτας τη φανέλα του με το Νο14, μου τη δίνει και εγώ από την πλευρά μου του δίνω το πουκάμισό μου. Ακόμη την έχω αυτή τη φανέλα! Αυτή η κίνηση, με συγκίνησε πάρα πολύ και η συγκεκριμένη σκηνή, θα είναι πάντα μια ευχάριστη ανάμνηση, από εκείνο το φάιναλ φορ. Από εκείνο το βράδυ, η φιλία μας έγινε ακόμη πιο δυνατή και αργότερα επισημοποιήθηκε και με μία κουμπαριά». Ο Κάτας έχει βαφτίσει την πρώτη κόρη του Καλαϊτζή Δανάη.

Μπολόνια 2002

Ο Ομπράντοβιτς μας έστειλε για ψώνια

Στο φάιναλ φορ της Μπολόνια και ενώ ο Παναθηναϊκός έχει προκριθεί στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Κίντερ, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στέλνει τους παίκτες του για shopping therapy! «Θυμάμαι ότι μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι μετά τη νίκη μας επί της Μακάμπι στον ημιτελικό, ο προπονητής μας άφησε να πάμε για ψώνια», διηγείται ο Γιώργος Καλαϊτζής και συνεχίζει. «Προφανώς ήθελ
Keywords
Τυχαία Θέματα