Καίει τον Ακη ο ξάδερφος

12:53 18/7/2012 - Πηγή: 24wro

Ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου παραδέχεται ότι διαχειριζόταν μέσω offshore χρήματα του πρώην υπουργού...τα οποία γνώριζε ότι ήταν «μαύρα». Παράλληλα μίλησε για ακόμα δύο άτομα, ανοίγοντας παράθυρο για νέες συλλήψεις
Στοιχεία - φωτιά για τον Ακη Τσοχατζόπουλο έδωσε στον ανακριτή ο εξάδελφός του Ν. Ζήγρας
Καταιγιστικές
εξελίξεις στην υπόθεση του ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος από δωροδοκίες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων αναμένεται να προκαλέσει η πολύωρη απολογία του εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- έδωσε στον ανακριτή Θ. Μαλλή και στην εισαγγελέα Ε. Κυβέλου, που ήταν παρούσα, στοιχεία «φωτιά» όχι μόνο για τον πρώην υπουργό, αλλά και για άλλα πρόσωπα, που δεν αντιμετωπίζουν μέχρι τώρα κατηγορίες!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απολογία του Ν. Ζήγρα, ο οποίος φέρεται ως το «δεξί χέρι» του πρώην υπουργού και διαχειριστής των χρημάτων του από το 1997, ήταν άκρως επιβαρυντική για τον πρώην υπουργό, καθώς και για άλλους συγκατηγορούμενούς του, ενώ φέρεται να μίλησε για ακόμη δύο πρόσωπα που δεν περιλαμβάνονται στους ήδη κατηγορουμένους, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο? παράθυρο για νέες κατηγορίες και ενδεχομένως νέες συλλήψεις!

Η δήλωση του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος μίλησε για «συναλλαγή του ανακριτή με κάποιους από τους εμπλεκομένους», δίνει το στίγμα για το τι θα επακολουθήσει.
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος -σύμφωνα με την κατηγορία- βρισκόταν πίσω από τις offshore εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για τη διακίνηση χρημάτων από μίζες, που νομιμοποιήθηκαν μέσω της αγοράς ακινήτων από την οικογένεια Τσοχατζόπουλου, φέρεται να έδωσε πολύ σημαντικές πληροφορίες για τον ρόλο προσώπων που ενεπλάκησαν στη διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος, ενώ παραδέχτηκε ότι διαχειριζόταν μέσω των εξωχώριων εταιρειών χρήματα του Ακη Τσοχατζόπουλου μέχρι το 2004.

Στον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχτηκε από τον ανακριτή υποστήριξε ότι γνώριζε πως τα χρήματα αυτά ήταν «μαύρα», χωρίς όμως να κατέχει λεπτομέρειες για την προέλευσή τους.

Κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται να υποστήριξε ότι τον ρόλο του διαχειριστή ανέλαβε ο επίσης προφυλακισμένος Γιώργος Σαχπατζίδης.

Ο Νίκος Ζήγρας έσπασε τη σιωπή του ακόμη και όταν ρωτήθηκε για τον ρόλο προσώπων, ήδη κατηγορουμένων στην υπόθεση των TORM1 και των υποβρυχίων, αλλά και για άλλα πρόσωπα, ενώ φέρεται να «έδωσε» και συγκεκριμένο κρατικό αξιωματούχο, ο οποίος δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα από τον ανακριτή!

Στις ερωτήσεις του ανακριτή γιατί δεν μίλησε την πρώτη φορά απάντησε ότι δεν θέλησε να το κάνει τότε γιατί είχε δεχτεί λάθος συμβουλές, ενώ δήλωσε ότι τώρα είναι στη διάθεση των ανακριτών, ελπίζοντας σε θετική έκβαση της αίτησης αποφυλάκισης που έχει υποβάλει.

Φέρεται μάλιστα να δήλωσε, μεταξύ άλλων, στον ανακριτή ότι «με συμβούλεψαν λάθος οι πρώην συνήγοροί μου. Επρεπε από την αρχή να έχω συνεργαστεί μαζί σας».

Η Βίκυ Σταμάτη
Ερωτηθείς
Keywords
Τυχαία Θέματα