Ιταλία: «Έπεσε» η Σαμπντόρια!

14:36 16/5/2011 - Πηγή: 24wro
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγωνιστική απέμεινε στο Καμπιονάτο αλλά μόνο για τις θέσεις... που δίνουν ευρωπαϊκά εισιτήρια αφού τόσο οι ομάδες που υποβιβάζονται έχουν ήδη πάρει τον δρόμο για την Σέριε Β’ ενώ και η πρωταθλήτρια Μίλαν με τις Ίντερ και Νάπολι έχουν «σφραγίσει» την παρουσία τους στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πρωταθλητές έπαιξαν καλά για φιέστα και συνέτριψαν την αδιάφορη Κάλιαρι με 4-1 ενώ οι Ίντερ και Νάπολι μοιράστηκαν στο «Σαν Πάολο» βαθμούς και εντυπώσεις. Ίσως οι Νότιοι να ήθελαν κάτι
παραπάνω από αυτό το ματς αλλα τελικά έμειναν με τον… πόντο.

Πολύτιμη η νίκη που πήρε η Ουντινέζε μέσα στη Βερόνα από την τοπική Κίεβο (2-0) που έπαιζε για την τιμή της και δεν απείλησε ιδιαίτερα. Από κοντά και η Λάτσιο που πέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Τζένοα με το 4-2 να είναι το τελικό σκορ σε ένα «χορταστικό» ματς. Δεν συνέβη το ίδιο και με την άλλη ομάδα της πρωτεύουσας, τη Ρόμα που «αυτοκτόνησε» στο «Άντζελο Μασιμίνο» χάνοντας με 2-1 από την αδιάφορη Κατάνια ενώ είχε βρεθεί μπροστά στο σκορ. Πλέον οι «τζιαλορόσι» δεν μπορούν να ελπίζουν σε έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά δεν θα «χαλαστούν» και με το Γιουρόπα Λιγκ.

Εκεί που μάλλον δεν θα βρεθεί η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, Γιουβέντους αφού «πέταξε» στα σκουπίδια και την τελευταία της ευκαιρία χάνοντας με 1-0 στην Πάρμα από την τοπική ομάδα. Το γκολ για τους γηπεδούχους ο Τζιοβίνκο που αγωνίζεται στους «παρμετζάνι» ως δανεικός από τους «μπιανκονέρι».

Την Κυριακή που μας πέρασε είχαμε όμως ακόμα μια «αυτοκτονία» και μάλιστα μέσα στην έδρα της Σαμπντόρια που «αποχαιρέτησε» οριστικά την μεγάλη κατηγορία μετά την εντός έδρας ήττα από το Παλέρμο με 2-1. Η «μπλουτσερκιάτι» μεριά της Γένοβα θρηνεί, η «τζιαλομπλού» πανηγυρίζει με αυτή την εξέλιξη και του χρόνου δεν θα έχουμε ντέρμπι στο «Λουίτζι Φεράρις». Σπουδαία νίκη για τη Λέτσε –αν και αναμενόμενη- μέσα στο «Σαν Νικόλα» κόντρα στην ουραγό του πρωταθλήματος Μπάρι με 2-0. Ένα αποτέλεσμα που σε συνάρτηση με την ήττα της Σαμπντόρια «έσωσε» τη σεζόν για τους «σαλεντίνι».

Στα πιο… ασήμαντα παιχνίδια της 37ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος η Τσεζένα πήρε το τρίποντο μέσα στο γήπεδο της εις βάρος της υποβιβασμένης Μπρέσια ενώ η Φιορεντίνα δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης Μπολόνια στη Φλωρεντία με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1.  bettv.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα