ΙΤΑΛΙΑ: Απροσδόκητη μείωση του ελλείμματος

09:06 3/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ξεπερνώντας ακόμα και τις προσδοκίες της κυβέρνησης, το ιταλικό έλλειμμα του...
δημοσίου τομέα, μειώθηκε στα 61,5 δισ. ευρώ το 2011 (έναντι 67 δισ. για όλο το 2010). Η μείωση του ελλείμματος οφείλεται σε έναν συνδυασμό καλύτερης της αναμενόμενης εξέλιξης στον τομέα των δημοσίων εσόδων και της μείωσης που επιτεύχθηκε στο ίδιο χρονικό διάστημα στις δημόσιες δαπάνες.

Προσωρινά η κυβέρνηση Μόντι εκτιμά ότι το δημόσιο έλλειμμα θα αντιπροσωπεύσει, για όλο το '11, το 3,9% του ιταλικού ΑΕΠ.Πάντως,
οι χρηματαγορές συνεχίζουν να αντιδρούν νευρικά στο ότι το δημόσιο χρέος γειτνιάζει στο 120% του ΑΕΠ της Ιταλίας.

Τέλος, το υπουργείο Οικονομίας – Οικονομικών ανακοίνωσε ότι από την ιταλική κυβέρνηση παρασχέθηκε δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα 4 δισ. ευρώ το 2010 και άλλα 6 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι.

Εντωμεταξύ από τις 2 Ιανουαρίου, όσοι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων το επιθυμούν, μπορούν να κρατούν ανοιχτά τα καταστηματά τους καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Πρόκειται για ένα από τα κύρια μέτρα απελευθέρωσης της αγοράς που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση Μάριο Μόντι και τέθηκε σε ισχύ από την πρώτη μέρα του 2012. Τα πρώτα καταστήματα που δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν χρήση του νέου μέτρου βρίσκονται στην Ρώμη και στη Νάπολη, με την αρχή να κάνουν τα καφέ μπαρ που προσφέρουν καφέ εσπρέσσο και καπουτσίνο όλο το 24ωρο.

Newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα