Πολιτικες αντιδρασεις για τη διωξη καπελερη

07:57 3/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Μείζον οικονομικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα εγείρει η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη, καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει ο...
εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, «το ζήτημα παίρνει ακόμη σοβαρότερες διαστάσεις, εφόσον αληθεύουν οι ισχυρισμοί Καπελέρη, ότι τα πρόστιμα δεν εισπράττονταν ενόψει νομοθετικής ρύθμισης».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισημαίνει ότι για όλα αυτά δεν αρκεί η καθυστερημένη απομάκρυνση
του κ. Καπελέρη, αλλά απαιτούνται άμεσα τεκμηριωμένες απαντήσεις.

«Σε τόσο κρίσιμα ζητήματα και τόσο δύσκολες στιγμές, οι πολίτες δεν ανέχονται ούτε σκιές αδιαφάνειας, ούτε αδιερεύνητες καταγγελίες σκανδάλων, ούτε νομοθετικές ρυθμίσεις που αποβλέπουν στη συγκάλυψη και την ατιμωρησία» σημειώνει ο κ. Μιχελάκης.

Προβληματισμός από το ΛΑΟΣ

Τον προβληματισμό του για το κατά πόσο «η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ελέγχεται επαρκώς και αποτελεσματικά από την Εκτελεστική Εξουσία» εξέφρασε ο ΛΑΟΣ αναφερόμενος στην άσκηση δίωξης κατά του πρώην πια, γενικού γραμματέα Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη.

«Το δεύτερο κρούσμα αναξιοπιστίας στο χώρο του οικονομικού εγκλήματος μεγιστοποιεί τον προβληματισμό μας, κατά πόσον ο ευαίσθητος αυτός τομέας, η καταπολέμηση δηλαδή της φοροδιαφυγής, ελέγχεται επαρκώς και αποτελεσματικά από την Εκτελεστική Εξουσία» επισήμανε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ, και πρόσθεσε ότι περιμένει «μία έντιμη απάντηση από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών. Ελπίζουμε πληρέστερη από αυτή που δόθηκε για τους δύο εισαγγελείς».
Keywords
Τυχαία Θέματα