Ισραηλινό ενδιαφέρον για τα λιμάνια της Καβάλας

22:03 18/11/2012 - Πηγή: 24wro
Μετά τους Κινέζους και οι Ισραηλινοί εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τα ελληνικά λιμάνια...
Το λιμάνι της Καβάλας καθώς και όλοι οι υπόλοιποι λιμένες που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ισραηλινών εταιρειών Alalauf και Zim, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Λόγω των τεταμένων σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία, οι ισραηλινοί επιχειρηματίες αναζητούν νέους δρόμους μεταφοράς των προϊόντων τους, παρακάμπτοντας την Τουρκία και ως ιδανική λύση
προβάλλουν τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σιδηροδρομική σύνδεσή τους με τη Μαύρη Θάλασσα.

Το πρώτο βήμα για την ελληνο-ισραηλινή προσέγγισέγινε το καλοκαίρι, όταν κλιμάκιο της διοίκησης του ΟΛΚ είχε επισκεφθεί τον Ιούνιο το Ισραήλ και είχε συνομιλίες με στελέχη εταιρειών που ασχολούνται με τις μεταφορές. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚ Αδάμ Κοσμίδης σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτός από το λιμάνι της Καβάλας, σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσουν και οι λιμενικές εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας. Προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της συνεργασίας είναι υπάρξει σιδηροδρομική σύνδεση σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Καβάλας έτσι ώστε να ανοίξει η πρόσβαση προς τα λιμάνια της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα, με παράκαμψη των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Το έργο αυτό έχει δρομολογηθεί στο πλαίσιο της εφαρμογής του διευρωπαϊκού προγράμματος Sea2Sea που θα συνδέσει το Αιγαίο με τη Μαύρη θάλασσα.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα