Αυτή την ώρα τυπώνονται 14 υπουργικές αποφάσεις και 2 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

21:53 18/11/2012 - Πηγή: 24wro
Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αποφασίσθηκε να δημοσιευθούν...
σήμεραδυο πράξεις νομοθετικές περιεχομένου και 14 Υπουργικές Αποφάσεις με σκοπό να διευκολυνθεί να εξασφαλιστεί η δόση την Τρίτη στο Eurogrοup. Η εντολή εκτέλεσης δόθηκε στον Γ.Γ Κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή στον αρμόδιο υπουργό να ανοίξει σήμερα εκτάκτως το Εθνικό Τυπογραφείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr,
η κυβέρνηση έχει προωθήσει αυτή την ώρα 14 υπουργικές αποφάσεις και 2 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να τυπωθούν τα φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Αναλυτικά, η πρώτη Πράξη θεωρείται «πράξη-σκουπα» και αφορά στον μηχανισμό της αυτόματης ρύθμισης του προϋπολογισμού.

Η δεύτερη Πράξη αφορά σε μια σειρά άλλων ρυθμίσεων, από το Ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι τον ΕΟΠΥΥ και αποκαλείται χαρακτηριστικά από κυβερνητικούς παράγοντες ως Νομοθετική πράξη «Αντι- Σόιμπλε».

Πιο αναλυτικά, έχουν ως στόχο τη δημιουργία του Μηχανισμού Επίτευξης Στόχων και τον κανονισμό λειτουργίας του λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου θα κατατεθούν τα χρήματα της βοήθειας και από τον οποίο θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας.
Με τον «Μηχανισμό Επίτευξης Στόχων» θα ελέγχονται ανά πάσα στιγμή υπουργεία, φορείς του δημοσίου και ΟΤΑ έτσι ώστε να μην υπάρχουν αποκλίσεις από τους προϋπολογισμούς τους.
Η πορεία των δημόσιων οικονομικών θα παρακολουθείται σε μηνιαία βάση, ενώ ειδικός έλεγχος θα διενεργείται στις ΔΕΚΟ και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εφόσον υπάρξει απόκλιση μεγαλύτερη τoυ 10% από το στόχο του Mνημονίου, αυτή θα πρέπει να διορθωθεί μέσα στο τρίμηνο.
Αν υπάρχει απόκλιση για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, τότε θα λειτουργεί ο «αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών», αρχής γενομένης από τις λειτουργικές δαπάνες, τις επιχορηγήσεις, έως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Οι 14 Υπουργικές Αποφάσεις αποτελούν μέρος των προαπαιτούμενων.

newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα