ΗΠΑ: Έκτη ημέρα της ομηρίας για τον 5χρονο στην Αλαμπάμα

09:37 4/2/2013 - Πηγή: 24wro
Για έκτη ημέρα ένας 65χρονος στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ κρατά όμηρο ένα αγόρι 5 ετών...
σε αυτοσχέδιο καταφύγιο στο υπόγειο του σπιτιού του. Την Κυριακή, οι διαπραγματευτές είχαν επικοινωνία με τον απαγωγέα, μέσω ενός σωλήνα εξαερισμού.

Συγκέντρωση μνήμης για τον άτυχο οδηγό και έκκλησης για την απελευθέρωση του 5χρονου Ίθαν
«Συνεχίζουμε να διατηρούμε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας όλο τα 24ωρο για κάθε φορά που θέλει να μιλήσει», ανακοίνωσε η αστυνομία της Αλαμπάμα.
Το καταφύγιο βρίσκεται ένα μέτρο και επιπλέον κάτω από την επιφάνεια της γης, σε μια αγροτική περιοχή. Ο σωλήνας εξαερισμού μέσω του οποίου γίνεται η επικοινωνία είναι κατασκευασμένος από πλαστικό και έχει μήκος περίπου 30 μέτρα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μέσω του σωλήνα έχουν δοθεί στο παιδί φάρμακα -καθώς φέρεται να πάσχει από το σύνδρομο Asperger- αλλά και παιχνίδια.

Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το καταφύγιο έχει μια ηλεκτρική θερμάστρα και κουβέρτες για να κρατά ζεστό το παιδί. Ο 65χρονος, ο οποίος προσδιορίζεται από αρχές ως Τζίμι Λι Ντάικς, συνταξιούχος οδηγός φορτηγού και βετεράνος του Βιετνάμ, δεν φέρεται να έχει καμία σχέση με τον 5χρονο. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι απαιτήσεις του απαγωγέα.

Ο Ντάικς ανέβηκε σ' ένα σχολικό λεωφορείο την Τρίτη και αφού σκότωσε τον οδηγό απήγαγε το 5χρονο παιδί. Συγκεκριμένα, ανέβηκε στο λεωφορείο όταν αυτό σταμάτησε για να αποβιβαστούν μαθητές. Κρατούσε όπλο και επέμενε να του δώσουν ένα αγόρι 6 με 8 ετών. Ο οδηγός τού έκλεισε το δρόμο κι έτσι τουλάχιστον 21 παιδιά κατάφεραν να βγουν από την πίσω έξοδο κινδύνου του λεωφορείου. Στη συνέχεια ο Ντάικς τον σκότωσε.Φαίνεται ότι ο δράστης γνώριζε τον οδηγό, τον Τσαρλς Πόλαντ, ο οποίος στο παρελθόν τον είχε αφήσει να ανέβει στο λεωφορείο, σύμφωνα με το CNN.

Ο Ντάικς θα έπρεπε να έχει παρουσιαστεί την Τετάρτη ενώπιον δικαστηρίου, καθώς κατηγορείται ότι τράβηξε όπλο εναντίον των γειτόνων του, με τους οποίους είχε διαφορές.

enet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα