Ηλιακή έκλειψη Ιουνίου: Το εξπρές του μεσονυκτίου

14:20 3/6/2011 - Πηγή: 24wro
Πάνω που πάνε να αρχίσουν τα μπάνια του λαού, τσουπ!...
νά’ σου κι οι εκλείψεις. Και όχι μία παρακαλώ αλλά τρεις κολλητές σαν τα βαγόνια ενός συρμού με προορισμό το μέλλον.
Η πρώτη της σειράς γίνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, ακριβώς την ώρα που βγαίνουν τα φαντάσματα. Εξπρές του μεσονυκτίου θυμίζει η όλη υπόθεση, πάνω σε δύο ράγες, η μια της ελευθερίας και η άλλη της υποταγής στην μοίρα.
Κι ενώ φαινομενικά πρόκειται για μια ...αθώα έκλειψη στους Διδύμους, χωρίς πολλά-πολλά, μια πιο προσεκτική ανάγνωση αποκαλύπτει πως η συγκεκριμένη έκλειψη έχει πολλά ράμματα για την
γούνα μας, τόσο σε συλλογικό-κοσμικό επίπεδο, όσο και για κάθε ζώδιο χωριστά.
 
Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες, φαντάζομαι πως έχουν πάρει το μήνυμα, αφού -δεν μπορεί- η αστρολογική ...τρομοκρατία που συνήθως ασκείται από όλα τα μέσα τους έχει ήδη εντοπίσει ως βασικούς στόχους. Και δικαίως είναι με το όπλο παρά πόδα, έτοιμοι για τις μάχες που έρχονται αλλά το πρόβλημα είναι πως την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι που νομίζουν πως είναι στο απυρόβλητο, ενδέχεται να ...κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου! Μαύρα μεσάνυχτα γίνεται η έκλειψη, μαύρα μεσάνυχτα έχουν κι αυτοί...
Και αναφέρομαι περισσότερο στα τέσσερα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους), τα οποία εκτός από τον Άρη που αυτήν την εποχή τους σκαρώνει διάφορα χουνέρια, καλούνται να διαχειριστούν παράλληλα και την ενέργεια της έκλειψης, έτσι ώστε να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη από τις υπερβολές που θα προκύψουν.
Γιατί, όπως έχω επισημάνει και αλλού, μια έκλειψη δεν παράγει μόνον προβλήματα αλλά και εντυπωσιακά πλεονεκτήματα. Από μία άποψη μοιάζει με «αρπαχτή», κάτι που προσωπικά δεν θεωρώ καθόλου, μα καθόλου δυσάρεστο, όταν γίνεται συνειδητά και με γνώση των -ηθικών κυρίως- κινδύνων.
Αρπαχτή στα οικονομικά, στις σχέσεις, στις δουλειές, παντού. Και γι αυτό η φύση μιας έκλειψης προσιδιάζει αρκετά με εκείνη των Διδύμων, του Κριού ή του Τοξότη, τριών ζωδίων στα οποία οφείλουμε πολλά αλλά κυρίως το περιβόητο «μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε»!
 
Τέρμα όμως η αμπελοφιλοσοφία... Όσον αφορά τις ευαίσθητες μοίρες, αυτές είναι βέβαια η 11η των μεταβλητών, όπου γίνεται η έκλειψη αλλά και η 17η των σταθερών, η αστρική δηλαδή θέση της.
Πρακτικά, με βάση την γενέθλια θέση του Ήλιου, αυτό «στοχοποιεί» όσες και όσους έχουν γεννηθεί στις αρχές Ιουνίου, Σεπτεμβρίου, Δεκεμβρίου και Μαρτίου, ως προς τα μεταβλητά, ενώ για τα σταθερά οι αντίστοιχες ημερομηνίες είναι η 8η Μαΐου, η 6η Αυγούστου, η 6η Νοεμβρίου και η 6η Φεβρουαρίου, με 1-2 ημέρες περιθώριο.
Επιπλέον για όσους «σταθερούς» διαμένουν στην Ελλάδα, ο Ωροσκόπος της έκλειψης στον Υδροχόο και το Μεσουράνημα της στον Σκορπιό είναι ακόμη ένας λόγος εγρήγορσης.
 
Ας δούμε όμως σε ποιόν τομέα θα επηρεαστεί το κάθε ζώδιο.
Εκτός από τα όσα δρομολογεί η τροπική εκδοχή της έκλειψης παραθέτω και τις πιθανές συνέπειες της αστρικής της θέσης, όπως επίσης και τη
Keywords
Τυχαία Θέματα