LIVE: «Λουκέτο» στο ποδόσφαιρο

13:56 3/6/2011 - Πηγή: 24wro
Αναστολή κάθε λειτουργίας της Ομοσπονδίας ζήτησε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ ο Σοφοκλής Πιλάβιος...


Ο πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ζήτησε από το σώμα, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, η οποία διεξάγεται από το πρωί (10:00) στα γραφεία της ΕΠΟ, την αναστολή λειτουργίας της. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος ενημέρωσε σχετικά από χθες την Κυβέρνηση, τα μέλη της οποίας φέρονται να του έδωσαν τις… ευλογίες τους. Το αίτημα του προέδρου
της ΕΠΟ θα τεθεί προς ψήφιση κατά τη διάρκεια της μέρας και εφόσον υπάρξει πλειοψηφία, τότε στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπει λουκέτο από τη προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά το αυριανό (6/6) παιχνίδι της Εθνικής ομάδας της χώρας μας με την αντίστοιχη της Μάλτας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σοφοκλής Πιλάβιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Φίλοι μου, αγαπητά μέλη των Ενώσεων, σκόπευα σήμερα να σας κάνω με κάθε λεπτομέρεια απολογισμό για τα διοικητικά πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε. Των 12 μηνών που μεσολάβησαν από την περυσινή μας συνάντηση σε τούτη την αίθουσα και λίγα 24ωρα πριν το καλοκαίρι του 2010 η Εθνική Ομάδα ριχτεί στη μάχη του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Σ’ αυτούς τους 12 μήνες, και με την εντολή που είχαμε ως διοικητικό συμβούλιο, από εσάς εδώ στη γενική συνέλευση, το ανώτατο ποδοσφαιρικό όργανο, μέσα από προγραμματισμό, συγκεκριμένη φιλοσοφία και στόχευση, αλλά και πολλή δουλειά, θέσαμε ως πρώτο μας μέλημα την κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου με απώτερο στόχο την ισοτιμία και την ισονομία για όλους.

Αντ’ αυτού, όμως, και πάρα τις επίμονες και επίπονες προσπάθειές μας αυτό που βρήκαμε ως Ομοσπονδία απέναντί μας ήταν εμπόδια, απειλές, ύβρεις, λοιδορίες, στοχοποίηση ανθρώπων και θεσμών.

Δουλέψαμε σκληρά και με σύστημα, θεσπίσαμε όργανα με την προτροπή και τη σύμφωνη γνώμη της πολιτείας, κάναμε άλματα στην οργάνωσή μας και τη λειτουργία μας, αλλά αντί να ανταμειφθούμε με την αποδοχή όσων κάναμε -ασφαλώς δεν περιμέναμε ν’ αρέσουν σε όλους- φτάσαμε να μας κατηγορεί ακόμη και μερίδα πολιτικών, οι οποίοι δεν συντάσσονται με την εφαρμογή του νόμου, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος. Ενθαρρύνοντας έτσι και τις φραστικές επιθέσεις πλαστογράφων, απατεώνων και νοθευτών δημοσίων εγγράφων.

Φτάσαμε να λοιδορούνται εν ενεργεία ή συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί, να υβρίζονται θεσμοί, διότι επιβεβαιώνεται η παροιμία που λέει: φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Ε, λοιπόν ας το πάρουν απόφαση:

Κοιτάζοντάς σας στα μάτια, καθώς όλοι ξέρετε πολύ καλά πως μαζί σας έχω μια σχέση ειλικρίνειας και σεβασμού, δεν μπορώ παρά να πω το εξής: Το ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα γίνει καλύτερο ή θα πεθάνει.

Σας παρακαλώ αυτή τη φράση να τη συγκρατήσετε μέσα στο μυαλό σας γιατί δεν τη λέω τυχαία. Τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε οριακό σημείο. Ανά πάσα στιγμή και με αφορμή ένα οποιοδήποτε τυχαίο γεγονός, μπορεί να συμβούν πολύ δυσάρεστες καταστάσεις που θα οδηγήσουν τ
Keywords
Τυχαία Θέματα