Ηγουμενίτσα: Θύελλα αντιδράσεων για το κλείσιμο ΤΕΙ

09:15 15/5/2011 - Πηγή: 24wro
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας...
να βάλει ουσιαστικά «λουκέτο» σε τρία τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου, χωρίς καμία αιτιολογία και κυρίως χωρίς κανέναν σχεδιασμό.

Τα τρία τμήματα, δύο στην Ηγουμενίτσα και ένα στην Άρτα, βρίσκονται εκτός μηχανογραφικού δελτίου που πρακτικά σημαίνει ότι οδεύουν στο κλείσιμο.

Η ίδια η διοίκηση του ΤΕΙ
εκφράζει την ανησυχία της από την απόφαση αυτή, η οποία δεν συνδέεται με κανέναν από τους σχεδιασμούς του Ιδρύματος. Το διευρυμένο Συμβούλιο κρίνει ότι η απόφαση αυτή είναι αποσπασματική και αβάσιμη, διότι δεν εδράζεται, αφενός στον Εθνικό χωροταξικό και θεματικό σχεδιασμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παν/μίων και ΤΕΙ και αφετέρου δεν λαμβάνει υπόψη τα ακαδημαϊκά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των Τμημάτων και την αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας.

«Ζητάμε από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την αναθεώρηση της απόφασής της και την ουσιαστική αποδοχή των καινοτόμων προτάσεων που έχει υποβάλλει το Ίδρυμα, για την αναδιοργάνωση των Σχολών και των Τμημάτων του, έτσι ώστε η δυναμική του ΤΕΙ Ηπείρου να συνεχίσει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη και την Παιδεία», σημειώνεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, σε ανακοίνωσή του καταλογίζει ευθύνες τόσο στο σύστημα ανάπτυξης των ΤΕΙ στη χώρα μας, όσο και στην τοπική διοίκηση στην οποία χρεώνει συστηματική και μεθοδευμένη υποβάθμιση των τμημάτων της Ηγουμενίτσας όπως και εγκληματική αδιαφορία για έγκαιρες παρεμβάσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα