ΙΑΠΩΝΙΑ: Προθυμία για συμμετοχή στο EFSF αν υπάρξει πειστικό σχέδιο

01:02 28/12/2011 - Πηγή: 24wro

Σύμφωνα με δηλώσεις Ιαπώνων αξιωματούχων στο πρακτορείο Reuters, η Ευρώπη θα πρέπει να...

ενισχύσει τους πόρους του ταμείου διάσωσης και να προκαταβάλει τα κεφάλαια, ώστε να στείλει ένα θετικό μήνυμα σε επενδυτές και διεθνείς εταίρους, πως είναι αποφασισμένη να λύσει την κρίση χρέους.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι Ιάπωνες έχουν εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσουν την Ευρώπη στη συγκράτηση της κρίσης χρέους, υπογραμμίζοντας όμως ότι θέλουν να δουν ένα πειστικό σχέδιο προτού κάνει οποιαδήποτε δέσμευση.
«Η Ιαπωνία
όπως και άλλες χώρες μη μέλη του ευρώ, είναι προετοιμασμένες να κάνουν κάτι, αλλά εάν οι ευρωπαϊκές χώρες δεν λάβουν αποφασιστική δράση, είναι δύσκολο αυτά τα βήματα να γίνουν αποτελεσματικά», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ιαπωνικής κυβέρνησης.
«Αναμένουμε από τις ευρωπαϊκές χώρες να αναθεωρήσουν το πλαφόν των 500 δισ. ευρώ για το EFSF και το ESM με έναν πολύ θετικό τρόπο», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.
Ιάπωνες αξιωματούχοι δήλωσαν ακόμη ότι αν και είναι θετικό πως επισπεύστηκε η έναρξη λειτουργίας του ESM, ίσως χρειάζεται ένα πιο υψηλό όριο δεδομένου ότι η Ευρώπη δεν είχε μεγάλη επιτυχία στην προσπάθειά της να προσελκύσει επενδυτές εκτός Ευρώπης για να αυξήσει την ισχύ του EFSF.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα