Κρατούμενος στη ΓΑΔΑ ο Εφραίμ

23:31 27/12/2011 - Πηγή: 24wro
Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί το πρωί της Τετάρτης, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ...
ο οποίος διανυκτέρευσε στην ΓΑΔΑ. Νωρίτερα, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, είχε φτάσει οδικώς στην Αθήνα με πομπή αυτοκινήτων συνοδεία αστυνομικών, όπου τον περίμεναν συγκεντρωμένοι υποστηρικτές του, όταν οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών ώστε να εκτελεστεί το
ένταλμα προσωρινής κράτησής του. Οι υποστηρικτές του χαρακτήρισαν άδικη την απόφαση προφυλάκισης.
Πριν από αυτές τις εξελίξεις, ο διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, είχε ζητήσει νωρίτερα, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, να παραμείνει ο ηγούμενος, κρατούμενος στο κελί του στο μοναστήρι. Όμως ο ανώτατος εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, καθώς δεν προβλέπεται από τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Πάντως αιτήματα για επανεξέταση του μέτρου της προσωρινής κράτησης υπέβαλαν στον κ. Τέντε, κληρικοί, δικηγόροι και ιδιώτες.
Με δηλώσεις του ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, στράφηκε κατά του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή, που ήταν βασικός κατήγορος στην υπόθεση των ανταλλαγών, ο οποίος απάντησε ότι αυτό που έχει σημασία στην υπόθεση, είναι να επιστραφεί στο δημόσιο η περιουσία η οποία του ανήκει.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πεταλωτή, ήταν: «Όσοι γνωρίζουν και κόπτονται, υποτίθεται, για την δεοντολογία και την ηθική της Κυβέρνησης, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει καμία σχέση με τις αποφάσεις περί προφυλάκισης ή μη.

Προσωπικά, έχω ασχοληθεί με το ζήτημα και θα ασχολούμαι όσο μπορώ. Με την ιδιότητα μου, όμως, ως Υφυπουργού Δικαιοσύνης, δεν πρόκειται να αναμειχθώ ποτέ διότι σέβομαι, θεσμικά, τη Δικαιοσύνη και τα Δικαστήρια που δεν έχουν ανάγκη από καμία παρέμβαση.

Αντίθετα, παρεμβάσεις ασκούν, λαλίστατα και καλά συντονισμένα, από τα πιο ακροδεξιά και συντηρητικά στοιχεία μέχρι τον κ. Μητσοτάκη, μεταξύ αυτών ο κ. Γεωργιάδης και το κόμμα του και κόπτονται για τις παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης.
Ας αφήσουμε, επιτέλους, τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της με τους τρόπους και τους ρυθμούς που ξέρει.
Ήμουν από αυτούς που βοήθησαν, μαζί με συμπολίτες μου, να αποκαλυφθεί αυτό τεράστιο σκάνδαλο, η εξέλιξη του οποίου, εάν μας ικανοποιεί και εάν βολεύει κάποιους είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα.

Προσωπικά θα με αφορά, ως πολίτη αυτής της χώρας, μέχρι η δημόσια περιουσία επιστρέψει ξανά στο δημόσιο. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού, τόσο καλά συντονισμένα και ενορχηστρωμένα που με τον ίδιο τρόπο θα καταπέσουν. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει καμία ανάμειξη με αυτό που γίνεται σήμερα. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι λαλίστατοι έμποροι συναισθημάτων και αξιών, οι οποίοι τρέχουν στα κανάλια και στα sites προκειμένου να υποδείξουν στη Δικαιοσύνη πως να κάνει τη δουλειά της».
Keywords
Τυχαία Θέματα