Η Τεχεράνη δεν πρόκειται να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ

08:46 30/1/2012 - Πηγή: 24wro
Η Τεχεράνη δεν πρόκειται να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών...
του Ιράν Αλί Ακμπάρ Σαλεχί , δηλώνοντας ότι τα στελέχη της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας μπορούν να επιθεωρήσουν όποιες πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας επιθυμούν στην διάρκεια της επίσκεψής τους στην Τεχεράνη.

Ο Σαλεχί, που μίλησε από την Αιθιοπία, όπου συμμετείχε σε σύνοδο της Αφρικανικής Ένωσης υποβάθμισε ακόμη την απειλή του αντιπροέδρου Μοχαμάντ Ρεζά Ραχιμί και στρατηγών των Φρουρών της Επανάστασης ότι η Ισλαμική
Δημοκρατία θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επιβάλλει η Δύση στις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου.

«Τα Στενά του Ορμούζ είναι σημαντική οδός όχι μόνο για εμάς και για τα κράτη της περιφέρειας, αλλά και για όλο τον κόσμο κι έτσι θεωρούμε εαυτούς υπεύθυνους για την ασφάλεια των Στενών ώστε όλες οι χώρες να επωφελούνται», είπε ο Σαλεχί.

Ούτε η Τεχεράνη αλλά ούτε και η IAEA έχουν αποκαλύψει ποιο είναι το ακριβές αντικείμενο των συνομιλιών οι οποίες άρχισαν χθες με την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Υπηρεσίας του ΟΗΕ, υπό τον αρχιεπιθεωρητή Χέρμαν Νέκερτς.
Keywords
Τυχαία Θέματα