Η ομιλία Γ. Παπανδρέου στην Κ.Ο. ΠαΣοΚ

16:41 18/10/2011 - Πηγή: 24wro
Τη δυσκολότερη εβδομάδα από την αρχή της θητείας της καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση...
και ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς τόσο σε πολιτικό όσο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο η κατάσταση παραμένει τεταμένη και ιδιαίτερα ρευστή.

Στις 16.00 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το ζήτημα της
κρισιμότατης ψηφοφορίας για το Πολυνομοσχέδιο την Πέμπτη. Ο Γιώργος Παπανδρέου για ακόμη μια φορά θα επιδιώξει να αποσπάσει τη θετική ψήφο από όλα τα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επαναθέτοντας το δίλημμα της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας.

Το «όχι» της Λούκας

Έντονος προβληματισμός κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου όταν αργά χθες ο απόγευμα έγινε γνωστό ότι η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη καταψήφισε στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το άρθρο 37 του Πολυνομοσχεδίου ζητώντας αλλαγές ώστε να το υπερψηφίσει στην Ολομέλεια. «Αν δεν περάσει το άρθρο 37 υπάρχει πρόβλημα», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συμμετέχοντας στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα γνωρίζει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές που θέτουν οι δανειστές μας.

Λίγο αργότερα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος τόνιζε ότι «δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν την κατάσταση και θα την ακούσουν και από τον πρωθυπουργό στη συνεδρίαση της Κ.Ο.».

Η συνάντηση με τον Σαμαρά

Μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά. Στα σενάρια που άρχισαν από χθες το βράδυ να κυκλοφορούν γύρω από τα θέματα που θα συζητήσουν και το αποτέλεσμα της συνάντησης, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου δεν κρύβει πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας. Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου θα γίνει μόνο μια ενημέρωση για το πώς έχει διαμορφωθεί η πολιτική και οικονομική κατάσταση εντός και εκτός Ελλάδας, ενόψει των δύσκολων και πολύ κρίσιμων αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν στην Ευρωζώνη. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο σημείωσε ότι «λόγω των κρίσιμων στιγμών πρέπει το εσωτερικό μέτωπο να είναι αρραγές, δεν περισσεύει κανείς». Οι τρεις τελευταίες λέξεις ερμηνεύτηκαν από πολλούς ως προαναγγελία σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Θεωρούν μάλιστα ότι όσο ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόσο πιο εμφαντικά παραμένει και αυτή η πρόταση στο τραπέζι των εξελίξεων το προσεχές διάστημα.

Ο γρίφος του προέδρου

Από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια δεν έγιναν πολλές λεπτομέρειες γνωστές. Η κυβέρνηση πάντως έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες ότι συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα