Η μεγάλη παρτίδα σκάκι των Ομπράντοβιτς-Πασκουάλ

21:25 31/3/2011 - Πηγή: 24wro
Εμπειρία vs ταλέντου κι απόψε στη σκακιέρα του ΟΑΚΑ. Αγώνας χωρίς αύριο για τον Τσάβι Πασκουάλ, ευκαιρία για να φέρει τα πάνω κάτω στην Ευρωλίγκα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς...

To "mind game" του Ομπράντοβιτς
Ο Ομπράντοβιτς δίνει τους αγώνες της ζωής του σε αυτή τη σειρά, η οποία είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων, τέτοια που θυμίζει αναλογικά σειρά Λέικερς – Σέλτικς των 80'ς, απλά απόψε έχουμε τον τέταρτο τελικό.

Συνάντησα αρκετή ώρα μετά την προχτεσινή νίκη τον Σέρβο κόουτς του Παναθηναϊκού
και το μόνον που μπόρεσα να του πω ήταν πως κέρδισε ένα mind game. Ο Ομπράντοβιτς έχει βαλθεί να κερδίσει τους αγώνες αυτούς από τον πάγκο κι αυτό κάνει μέχρι στιγμής. «Έχεις δίκιο, με το μυαλό. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κερδίσεις αυτή την Μπαρτσελόνα», μου είπε. Κι έχει απόλυτο δίκιο.

Στον πάγκο του βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση. Αυτές είναι ανεπανάληπτες εμφανίσεις, καθώς επιδιώκει να μπερδέψει όσο γίνεται περισσότερο τους αντιπάλους του. Αμέτρητες φορές έστησε άμυνα box ' n one αρχικά, την οποία μόλις την βλέπει η Μπαρτσελόνα τη γυρίζει σε μάνα του μαν! Πρωταρχικός στόχος του να μείνει εντός αγώνα και ξεκούραστος ο Διαμαντίδης. Πολλές φορές τον βγάζει για ανάσες κι ας δυσανασχετεί ο Μήτσος. Ο Σάτο χρήζει ειδικής μεταχείρισης, την οποία κι έχει, ενώ παράγωγο της ίδιας ακριβώς διαδικασίας είναι και η παρουσία του Καλάθη σε αυτή τη σειρά. Ο Νικ πείστηκε για να χρησιμοποιήσει την ταχύτητά του στην άμυνα, έτσι έχει αχρηστευτεί μέχρι τώρα ο βομβαρδιστής Ναβάρο, στην επίθεση μπορεί να περιμένει, εκεί υπάρχουν άλλοι για να κάνουν τη δουλειά.

Ο Ζοτς παίρνει τάιμ άουτ και δείχνει δύο επιθέσεις, τη μία στην αρχή και η επόμενη διαφορετική, τίποτα δεν είναι ίδιο. Ξέρει πως και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά κι αυτήν κυνηγάει. Σημειώστε, πάντως: μόλις έκανε ο Παναθηναϊκός το 2-1, πήρε τους παίκτες του στα αποδυτήρια, δεν επέτρεψε πανηγυρισμούς, ενώ και οι δηλώσεις έγιναν μετά από ώρα, με καθαρό μυαλό και άλλη οπτική από τους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη μία νίκη να κάνει, μέχρι τότε, τίποτα σημαντικό δεν έχει καταφέρει.

Οι αλχημείες του Πασκουάλ

Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι νέος, αλλά έχει περπατήσει αυτά τα μονοπάτια. Έχει παρουσιάσει πέρυσι μια εξωπραγματική ομάδα που δεν σταματούσε πουθενά. Τώρα, όμως, ο Τζιανλούκα Μπαζίλε βλέπει με πολιτικά τους αγώνες στην άκρη του πάγκου, δίχως να προσφέρει τα εκτός συστήματος τρίποντα που αιφνιδιάζουν, κόβουν πόδια αντιπάλων, ενώ αποφορτίζουν και τον Ναβάρο. Από την άλλη, ο Πιτ Μάικλ με σοβαρό πρόβλημα έχασε όλη τη χρονιά και δεν βρίσκεται καν στην Αθήνα. Αυτή κι αν είναι απώλεια, ο Αμερικανός που κάνει σπουδαία δουλειά και, κυρίως, εξισορροπεί τις γραμμές της Μπαρτσελόνα. Αυτή είναι μια χτυπητή αδυναμία, την οποία παλεύει να καλύψει με αλχημείες ο Πασκουάλ.

Κι απόψε, θα φορέσει τη γραβάτα με το καταλανικό κόκκινο που βγάζει μάτι, και θα ζητήσει από τους παίκτες του να θυμηθούν ποιοί είναι. Δεν πρόκειτ
Keywords
Τυχαία Θέματα