Η ιστορία ενός 13 δολοφόνου που εκτελέστηκε

00:15 4/3/2013 - Πηγή: 24wro

Το αγόρι που ονομαζόταν Jose Armando Moreno Leos, είχε συλληφθεί πριν από τρεις εβδομάδες από την...

Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Μεξικού, σύμφωνα με τον δικηγόρο Nahle Garcia, που είχε οριστεί από το κράτος για την υπόθεση.

"Μετά την κράτηση, εξομολογήθηκε στις αρχές ότι είχε συμμετάσχει σε τουλάχιστον 10 ανθρωποκτονίες και ότι ήταν πολύ καλός στο σημάδι με υψηλού επιπέδου όπλα", είπε ο δικηγόρος.

Μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Φεβρουάριο, η ομοσπονδιακή
αστυνομία απελευθέρωσε το αγόρι, αναθέτοντας την επιμέλεια του στο Γραφείο Γενικού Εισαγγελέα του Μεξικού.

Ωστόσο μετά απελευθερώθηκε αφού σύμφωνα με το μεξικανικό σύνταγμα απαγορεύεται η φυλάκιση ατόμων κάτω από την ηλικία των 14.

Το αγόρι έχασε ένα δικαστήριο για την υπόθεση στις 20 Φεβρουαρίου."Μόνο η μητέρα του εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστή να πει ότι είχε χάσει τον έλεγχο του γιου της αφού έφυγε από το σπίτι σε ηλικία περίπου 11", πρόσθεσε.

Εκείνο το δικαστήριο θα καθόριζε την επιμέλεια και μέτρα για να μείνει ο έφηβος μακριά από την εγκληματική δράση.

Το σώμα του αγοριού βρέθηκε την Πέμπτη στην εθνική οδό του δήμου Morelos.

Τα σώματα των υπόλοιπων πέντε, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας, βρέθηκαν επίσης στην ίδια θέση. Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι πρόκειται για εκτέλεση με υψηλής τεχνολογίας όπλα.

"Όλοι φαίνεται να είναι οι νεαρής ηλικίας, αλλά είμαστε ακόμα στην διαδικασία αναγνώρισης των νεκρών», είπε ο Garcia Nahle.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας έφηβος είναι μέλος του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό.

Μιλώντας για το πιο πρόσφατο περιστατικό, Nahle Γκαρσία είπε ότι δεν είναι έκπληξη. "Είναι πραγματικά λυπηρό, αλλά βλέπουμε όλο και περισσότεροι νέοι άνδρες που εγκαταλείπουν το σχολείο και καταλήγουν να πωλούν τα ναρκωτικά στους δρόμους", είπε.

"Όλοι καταλήγουν στο ίδιο. Είτε καταλήγουν στη φυλακή ή στο νεκροταφείο."

madata.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα