Ποιος θέλει περισσότερο να κλείσει η ΕΡΤ;

Email Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24

Εδώ και καιρό παρακολουθούμε ένα θέατρο παραλόγου με την ΕΡΤ με συνέπεια να σχηματίζεται εύκολα στα χείλη πολλών (ειδικά αν είναι και του μιντιακού χώρου) το ερώτημα ποιος θέλει περισσότερο να κλείσει (ή έστω να συρρικνωθεί δραστικά) η ΕΡΤ;

Μην είναι η διοίκησή της; Μήπως η κυβέρνηση και ειδικά οι κ.κ. Στουρνάρας,

Σταϊκούρας και Κεδίκογλου; Λέτε να το θέλουν οι εργαζόμενοι και η ΠΟΣΠΕΡΤ; Άραγε να είναι αυτοί που υπονομεύουν την ύπαρξη και λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης οι δημοσιογράφοι και οι (Συριζόπληκτοι, όπως θα ‘λεγαν και μερικοί σαν τον Μηχιώτη) συνδικαλιστικοί φορείς τους;

Δεν είναι εύκολη και προφανής η απάντηση, αφού όποια κι αν δοθεί μπορεί να θεωρηθεί επηρεασμένη από τη θέση και την οπτική αυτού που επιχειρεί να τη δώσει.

Λογικό ακούγεται, αλλά –στηριζόμενοι και σε όσα …σχέδια και ανομολόγητες επιθυμίες έχουν κυκλοφορήσει στο πρόσφατο παρελθόν, μα και σε όσα επιφύλαξαν με πράξεις ή παραλείψεις οι μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2009 και μετά- οφείλουμε να αποκλείσουμε και τους εργαζόμενους και τους δημοσιογράφους και την ΠΟΣΠΕΡΤ και τις ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ κ.α.!

Γιατί, έστω και δια της «εις άτοπον απαγωγής», δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι θα ήθελαν να κατεδαφίσουν την εργασία τους, να απαξιώσουν ένα ζωτικό χώρο δουλειάς, να πάνε κόντρα στα συμφέροντά τους κ.α.! Ούτε εντάσσεται εύκολα στη σφαίρα της λογικής πιθανός ισχυρισμός ότι «κάποιοι απ’ όλους αυτούς τα παίρνουν» για να «γκρεμισθεί η ΕΡΤ»… Γιατί έστω κι αν κάποιοι θα προτιμούσαν να «βολέψουν την πάρτη τους…», επειδή θα «έθαβαν» εκατοντάδες εργαζόμενους συναδέλφους τους θα κινδύνευαν η παραμικρή αποκάλυψη ενός βρόμικου ρόλου να έφερνε το δικό τους θάψιμο, μεταφορικά και κυριολεκτικά! [Άγρια προσέγγιση, αλλά δυστυχώς δεν θα αποκλειόταν σε ένα τέτοιο σενάριο…].

Τι μένει λοιπόν; Μα όλοι οι υπόλοιποι, που εξωθούν με διάφορους τρόπους στην υποβάθμιση και απαξίωση της ΕΡΤ, που «σπρώχνουν» τους απέναντι σε συνεχείς απεργιακές εκδηλώσεις, κάνοντάς τους «συμμέτοχους» στη δημιουργία αρνητικού κλίματος για τη δημόσια τηλεόραση, ώστε να ωριμάσουν οι συνθήκες για να έρθουν στο προσκήνιο τα σχέδια του πολιτικού και μιντιακού παρασκηνίου!

Γιατί οι σχεδόν χρεοκοπημένοι ή υπερδανεισμένοι καναλάρχες περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού να συρρικνωθεί κι άλλο η παρουσία της ΕΡΤ στο πεδίο του προγράμματος, της διαφήμισης, της χορηγίας, της επιρροής στο κοινό κ.α., ώστε χωρίς πολύ κόπο και κυρίως χωρίς λεφτά (κι εδώ υπάρχει ευθύνη όλων των Κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν θέτουν επιτακτικά και το θέμα των αδειών…) να καρπωθούν πολύπλευρα οφέλη!

Όταν παίρνονται διάφορα μέτρα όπως όσα οδήγησαν στην τελευταία απεργία των ΠΟΕΣΥ-ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς θέλουν «σώνει και καλά» το κακό της, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν οδηγεί και στο καλό της!

Τελικά μήπως είναι καιρός να προκληθεί μια συζήτηση στη Βουλή να μάθουν οι πολίτες πού το πάνε οι κύριοι της Κυβέρνησης αλλά και τι πιστεύουν και θέλουν όλα τα Κόμματα;

Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το γαϊτανάκι, έστω κι αν είναι Απόκριες αυτές τις μέρες…

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Keywords
Τυχαία Θέματα