Η φοροκάρτα μπήκε στη ζωή μας

01:27 4/10/2011 - Πηγή: 24wro

Στη ζωή μας μπήκε από χθες η φοροκάρτα, η οποία θα καταγράφει με ηλεκτρονικό τρόπο τα ποσά που...



 δαπανάμε για αγορές, έτσι ώστε να μη μαζεύουμε όλο αυτό το χαρτομάνι των αποδείξεων.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να την προμηθεύεται δωρεάν από την τράπεζα στην οποία διατηρεί λογαριασμό, ωστόσο η πλήρης εφαρμογή της στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτή, μιας και πολλές εμπορικές επιχειρήσεις δεν διαθέτουν
ακόμη τα ειδικά μηχανήματα POS (αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα για τις αγορές με πιστωτική κάρτα), για να «φορτώνουν» τα ποσά των αγορών που κάνουμε. Αλλωστε, προς το παρόν η χρήση της θα είναι προαιρετική και εικάζεται ότι θα γίνει υποχρεωτική από τις αρχές του επόμενου έτους.

Οι απορίες για τη χρήση της είναι αρκετές και γι' αυτό αναμένεται η έκδοση σχετικής εγκυκλίου από το υπουργείο Οικονομικών.

Η φοροκάρτα θα μοιάζει με πιστωτική κάρτα, αλλά δεν θα έχει όνομα κατόχου. Στην μπροστινή όψη θα φέρει το λογότυπο του υπουργείου Οικονομικών και της τράπεζας από την οποία έχει εκδοθεί, καθώς επίσης και έναν 10ψήφιο κωδικό. Στο πίσω μέρος θα έχει μια μαύρη μαγνητική ταινία.

Για να ενεργοποιηθεί θα πρέπει να γίνει αντιστοίχιση με τον ΑΦΜ του φορολογουμένου, έτσι ώστε το υπουργείο Οικονομικών να ξέρει σε ποιον ανήκει προκειμένου αργότερα να μπορεί να συνδέει την αξία των αποδείξεων με το αφορολόγητο που δικαιούται ο καθένας μας.

Η ενεργοποίηση θα μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: είτε από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, είτε μέσω του Διαδικτύου εάν ο πολίτης χρησιμοποιεί υπηρεσίες του Taxisnet, είτε με μήνυμα από το κινητό του. Κατόπιν η κάρτα θα είναι έτοιμη για χρήση.

Για κάθε συναλλαγή, οι φορολογούμενοι θα δίνουν την κάρτα, που ο καταστηματάρχης θα περνά από το μηχάνημα τύπου POS για να περαστεί το ποσό και να ενημερωθεί απευθείας το υπουργείο Οικονομικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα