Συνεδριάζει η Ιεραρχία κάτω από περίεργες συνθήκες…

Συνεδριάζει η Ιεραρχία, από 4 έως 7 Οκτωβρίου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου! Τα θέματα πολλά και ποικίλα, με κυρίαρχο αυτό των εκλογών της ερχόμενης Παρασκευής για την κενή Μητρόπολη Χίου και την… κενωθησομένη Μητρόπολη Ζακύνθου, η οποία μετά την παραίτηση του κ. Συνετού, αναμένεται να κηρυχθεί σε κανονική χηρεία και να....
εκδοθεί προς τούτο, Προεδρικό διάταγμα.Μέχρι στιγμής, αν και έχει παρέλθει μήνας από την παραίτηση του κ. Συνετού, το Προεδρικό διάταγμα δεν έχει εκδοθεί… Έτσι επικαλούμενη το επιχείρημα αυτό η πλευρά του πρώην Ζακύνθου,
προσπαθεί να ματαιώσει την εκλογή, γιατί κάθε μέρα που περνά και παρά τα γυροβόλια που έκανε σε όλες τις Μητροπόλεις, διαπιστώνει ότι δεν του βγαίνουν τα… κουκιά!
Ξεχνάει, ωστόσο, ο πολυμήχανος αυτός ρασοφόρος, ότι αφού δεν τα κατάφερε τώρα να συγκεντρώσει την συμπαράσταση των Ιεραρχών, δεν θα τα καταφέρει ποτέ! Οι Ιεράρχες με την στάση τους αυτή τιμωρούν τον κ. Συνετό για όλες τις απρέπειες που έχει κάνει προς όλους, αλλά κυρίως εναντίον του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου! Ήλθε η ώρα να πάρει το μάθημά του ο κ. Συνετός!
Και ο χορός μόλις αρχίζει…!
Έτσι για μεν την μητρόπολη Χίου θα εκλεγεί ο αρχιγραμματέας της συνόδου, και Χιώτην καταγωγή, αρχιμανδρίτης Μάρκος Βασιλάκης. Για την Ζάκυνθο θα κονταροχτυπηθούν ο επίσκοπος Φωτικής Διονύσιος και ο Αρχιμ.Τιμόθεος Άνθης, με τον δεύτερο να προηγείται αυτή τη στιγμή. Επίσης ενδέχεται να έχουμε και εκλογή νέου βοηθού επισκόπου. Στην περίπτωση αυτή θα εκλεγεί ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου, ένας ικανός και άξιος κληρικός. Εκείνο ωστόσο που έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στον κόσμο είναι η θεματολογία της ιεραρχίας. Μια θεματολογία εντελώς αποκομμένη από τα προβλήματα του λαού μας, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη εποχή! Φαίνεται πως οι ιεράρχες μας, καθώς έχουν λύσει τα προβλήματά τους, ζουν σε άλλο πλανήτη, σε άλλη σφαίρα!

http://www.kentrinews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα