Η εντολή του εγκέφαλου της στυγερής δολοφονίας: Σκοτώστε και το προβατάκι

15:26 17/1/2012 - Πηγή: 24wro


Σκοτώστε και το προβατάκι...
Αυτή την εντολή φαίνεται να έδωσε στους συνεργάτες του ο εγκέφαλος της στυγερής δολοφονίας του 35χρονου πατέρα στην Καλαμάτα, όταν τον ενημέρωσαν ότι το θύμα είχε φτάσει στο ραντεβού μαζί με το μόλις δύο ετών αγοράκι του. Οι εκτελεστές δεν δίστασαν και έκαναν πράξη την επιθυμία του αφεντικού τους. Εσφαξαν το μικρό αγγελούδι, διαπράττοντας με τον τρόπο αυτό ένα από τα πιο ανατριχιαστικά εγκλήματα στην Ελλάδα.

Μετά
τη διπλή δολοφονία του Φιλίπ Μεσάι και του δίχρονου Κέρι, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο αρχηγός επικοινώνησε με τους συνεργούς του και τους ρώτησε: «Πήγαν όλα καλά; Ψόφησε το προβατάκι;». Αφού πήρε θετική απάντηση, στη συνέχεια τους συμβούλεψε: «Τώρα εξαφανίστε την γκλίτσα (σ.σ.: καραμπίνα)»! Η παραπάνω ανατριχιαστική συνομιλία καταγράφηκε από την Ελληνική Αστυνομία στις 18.56 το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου του 2011, λίγες ώρες πριν βρεθούν δολοφονημένοι μέσα στο αυτοκίνητό τους, που είχε πέσει σε αρδευτικό κανάλι, ο 35χρονος Αλβανός Φιλίπ Μεσάι και ο μικρός του γιος, Κέρι.

Από την απομαγνητοφώνηση των δεκάδων δίσκων στους οποίους οι αστυνομικοί κατέγραφαν για 13 ολόκληρες ημέρες τις συνομιλίες ανάμεσα στα μέλη της σπείρας, που έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί για το στυγερό έγκλημα, αλλά και για άλλα ποινικά αδικήματα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι είχε δοθεί εντολή όχι μόνο για τη δολοφονία του πατέρα, αλλά και του μικρού παιδιού, το οποίο αποκαλείται «προβατάκι».

Οι συνομιλίες, που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία, προκαλούν σοκ, καθώς αποκαλύπτουν καρέ-καρέ πώς σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε το συμβόλαιο θανάτου για πατέρα και μωρό.

Στις 25 Νοεμβρίου οι αστυνομικοί που παρακολουθούν το τηλέφωνο του 49χρονου φερόμενου ως ηθικού αυτουργού τον ακούν να συνομιλεί με τον δίδυμο αδελφό του, που διαφε [Ο άγρια δολοφονημένος Φιλίπ Μεσάι.] εύγει της σύλληψης, και να του λέει: «Ο Φίλιππας θα βγει από τη μέση, δεν πάει άλλο. Το έχω κανονίσει». Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, της 26ης Νοεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από το έγκλημα, ο 49χρονος φερόμενος ως ηθικός αυτουργός τηλεφώνησε στον Αλβανό εκτελεστή και του είπε: «Νίκο, βρες δυο πιστόλια με σιγαστήρες, έρχομαι να σε πάρω, θα τους γ… όλους».

Από τα επίσημα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι στις 27 Νοεμβρίου ο ηθικός αυτουργός Β.Β. καλεί στο τηλέφωνο το μέλος της συμμορίας, Β.Δ., ο οποίος επίσης έχει συλληφθεί, και του εξηγεί πώς θα παγιδεύσει τον Φιλίπ Μεσάι ώστε να τον σκοτώσουν. «Θα του πεις να έρθει στο σπίτι μου για να πάρει μια καραμπίνα για να την κόψει για μια δουλειά. Ετσι θα τον τελειώσουμε. Τα έχω όλα κανονισμένα».

Το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου ο 29χρονος Αλβανός εκτελεστής έφτασε με το ΚΤΕΛ στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και από εκεί τον παρέλαβε μέλος της σπείρας, που τον οδήγησε στο σπίτι του Β.Β. Τη μοιραία μέρα υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες των μελών της εγκληματικής ομάδας, που έχουν «στήσει» καρτέρι θανάτου στον 35χρονο Φιλίπ Μεσάι. Ομως, ο Αλβανός, ο οποίος προκύπτει
Keywords
Τυχαία Θέματα