Η δυσφήμιση της Μελίνας Μερκούρη από το ΠΑΣΟΚ!

22:23 30/4/2012 - Πηγή: 24wro
Διαβάστε την επιστολή ενός κτηνοτρόφου από την Κρήτη…
«Κάποιοι μπορεί να με χαρακτηρίσουν κακεντρεχή ή υπερβολικό που θα ασχοληθώ με ένα πρόσωπο το οποίο δεν είναι στην ζωή.
Όμως το θέμα μου δεν είναι η Μελίνα Μερκούρη, είναι ο τυχοδιωκτικός και άμετρος καιροσκοπισμός των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ να εκμεταλλευτούν την μνήμη της Μελίνας Μερκούρη για μικροκομματικούς σκοπούς και προπαγάνδας εποχής Στάλιν στην πρώην κουμουνιστική
Ρωσία.
Αυτές τις ημέρες, λόγο και των εκλογών, βλέπω πολλές από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις όλων των κομμάτων, να γίνονται σε χώρους αίθουσες στάδια, που πολύ συχνά φέρουν το όνομα της Μελίνας Μερκούρη ανά την Ελλάδα.
Δεν λέω, άξια και τιμημένη η Μελίνα Μερκούρη, όμως δεν είναι λογικό να τιμούμε περισσότερο την μνήμη της, από ότι άλλων προσώπων που όπως και να το κάνουμε υπήρξαν ανώτερα της Μελίνας.
Πχ. Μαρία Κάλλας, Οδυσσέας Ελύτης, Μάνος Χατζιδάκης, Γιώργος Σεφέρης, Αριστοτέλης, Πλάτωνας, Ελευθέριος Βενιζέλος, Μέγας Αλέξανδρος, κτλ Κτλ, θα μπορούσα να γράφω άλλα είκοσι τριάντα εκατό ενδεχομένως ονόματα.
Μπήκα λοιπόν στο Ίντερνετ, και βρήκα τουλάχιστον πενήντα, αίθουσες, θέατρα, κλειστά γυμναστήρια, γήπεδα μπάσκετ, πολιτιστικά κέντρα, Κτλ Κτλ, σε όλα τα σημεία της Ελλάδος, που φέρουν το όνομα, Μελίνα Μερκούρη.
Αναφέρω μερικά.
Πχ, αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο στάδιο ειρήνης και φιλίας στον Πειραιά. Κλειστό στάδιο Μελίνα Μερκούρη στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, στη Χαλκίδα, Ρέντη, κλειστό θέατρο καματερού, θέατρο καλαμαριάς, θέατρο βράχων Μελίνα Μερκούρη, Δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη στο Ίλιον, κινηματοθέατρο γλυφάδας, Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου Μελίνα Μερκούρη Ρόδο, Θέατρο Άλσους Μελίνα Μερκούρη Βέροια, Πάτρα Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, υπάρχουν βραβεία προς τιμή της Μελίνας Μερκούρη, αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στην Ιεράπετρα, στην Ύδρα, στο δημαρχείο Λιοσίων, αμφιθέατρο Αγίου Δημητρίου Αθήνα, Κτλ Κτλ δεν κάνω τον κόπο να ψάξω για το πόσες πλατείες και οδοί υπάρχουν με το όνομα Μελίνα Μερκούρη, γιατί το θεωρώ ως αυτονόητο να υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι εκατό από μια σύντομη ματιά που έκανα μέσων ίντερνετ πάντα.
Επαναλαμβάνω, δεν είναι σε καμιά περίπτωση η Μελίνα Μερκούρη υπεύθυνη για αυτήν την υπερβολή, είναι όμως άλλο ένα παράδειγμα πασοκικής καθεστωτικής υπερβολής, που όμοια της συναντούμε μόνο σε καθεστώτα τύπου Καντάφι.
Ασφαλώς, τιμή και δόξα στην Ελληνίδα Μελίνα Μερκούρη, όμως δεν γίνεται να είμαστε τόσο αβαθείς πνευματικά ώστε να ξεχνούμε εντελώς πάρα πολλά άλλα άξια τιμής και σημαντικότερα ιστορικά πρόσωπα της νεότερης, αλλά και την αρχαίας Ελλάδας.
Ίσως είναι και αυτό άλλο ένα στοιχείο που μας δείχνει τους λόγους της παντελούς αποτυχίας μας ως λαός».

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα