Η Χάγη ανάβει νέες φωτιές στο Σκοπιανό

12:36 4/12/2011 - Πηγή: 24wro
Νέα και βαθιά πληγή διπλωματικής αιμορραγίας αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα με την...
ανακοίνωση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ, η οποία εγκαλεί την Ελλάδα για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα εξαιρετικά λεπτό
θέμα με μεγάλη ιστορική φόρτιση και να διαμορφώσει μία επικοινωνιακή τακτική που θα αποδραματοποιήσει το γεγονός με πειστικό τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το υπουργείο Εξωτερικών και επικαλείται η εφημερίδα Real News, το Δικαστήριο αποδέχεται ότι η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 της Συμφωνίας του 1995, που δεσμεύει στη μη παρεμπόδιση της ένταξης των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς με την προσωρινή ονομασία FYROM.

Ταυτόχρονα απορρίπτει το αίτημα της ΠΓΔΜ να υπαγορευθεί στην Ελλάδα η αλλαγή στάσης ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μπορεί μία τέτοια απόφαση να εκληφθεί ως 50%-50%; Ως μία «σολομώντεια λύση» που δεν διαχωρίζει νικητές και ηττημένους; Κεντρική απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών είναι να γίνει μία τέτοια απόπειρα με τα περιθώρια που αφήνει η συνήθης «εποικοδομητική ασάφεια» αυτού του είδους των αποφάσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα