Η άνοιξη έρχεται, προβλέπει η μαρμότα

15:09 3/2/2013 - Πηγή: 24wro
Η διασημότερη μαρμότα του κόσμου, προέβλεψε σήμερα ότι η άνοιξη είναι καθ’ οδόν...
Κάθε χρόνο, στις 2 Φεβρουαρίου, ο Φιλ βγαίνει από τη φωλιά του στη μικρή πόλη Πανξατόνι της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, και υπό τις επευφημίες χιλιάδων θαυμαστών, κάνει την πρόβλεψή του.

Η μαρμότα Φιλ
Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ο πρόεδρος της Λέσχης της Μαρμότας, ο οποίος για την περίσταση ντύνεται με φράκο και ημίψηλο, καλεί τον Φιλ να βγει από τη φωλιά του. Αν έχει ηλιοφάνεια, η μαρμότα βλέπει τη σκιά της, φοβάται και ξαναμπαίνει στη φωλιά.
Όπως αναφέρει ο θρύλος, αυτό σημαίνει ότι ο χειμώνας θα παραταθεί για άλλες έξι εβδομάδες. Αν όμως, όπως σήμερα, η μαρμότα δεν δει τη σκιά της, τότε η άνοιξη, τουλάχιστον για τις ΗΠΑ, είναι καθ' οδόν.

Ο Φιλ και η... σκιά του έγιναν διάσημοι κυρίως χάρη στην ταινία «Η μέρα της μαρμότας», όπου πρωταγωνιστούσαν ο Μπιλ Μάρεϊ και η Άντι Μακντάουελ. Κάθε χρόνο, χιλιάδες θεατές πηγαίνουν στο «σπίτι» του Φιλ, ενώ διοργανώνονται και επιδείξεις με πυροτεχνήματα.

«Σπάει τη μονοτονία του χειμώνα. Είναι ένα έθιμο που συνεχίζεται εδώ και 127 χρόνια, όχι επειδή είναι επιστήμη αλλά επειδή είναι διασκεδαστικό», αναφέρει ο Μπιλ Κούπερ, συνταξιούχος τραπεζικός και μέλος του κλειστού κύκλου της Λέσχης της Μαρμότας, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού σκοπός του οποίου είναι να διαδίδει τον θρύλο του Φιλ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα groundhog.org, τις περισσότερες φορές ο Φιλ βλέπει τη σκιά του. Αν και η συγκεκριμένη σελίδα ισχυρίζεται ότι οι προβλέψεις της μαρμότας είναι σχεδόν πάντα σωστές, μετεωρολογικές υπηρεσίες εκφράζουν έντονες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου.

Πριν από μερικά χρόνια πάντως, ορισμένοι φιλόζωοι, ανησυχώντας για τη δημοσιότητα που παίρνει το γεγονός και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία της μαρμότας, πρότειναν να αντικατασταθεί ο Φιλ από ένα ρομπότ. Η Λέσχη της Μαρμότας τότε χαρακτήρισε γελοία την πρόταση και διαβεβαίωσε ότι ο Φιλ είναι μια χαρά.

enet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα