Η ΑΕΚ στα χέρια του κόσμου της

06:20 11/5/2011 - Πηγή: 24wro

Όχι ένα, αλλά...



 εκατό μπαλάκια, πέταξε στους οπαδούς της Ένωσης ο Σταύρος Αδαμίδης, για να μπει τέλος στα οικονομικά προβλήματα.

Αφού έκανε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου που σας παρουσίασε Live το Onsports ο κ. Αδαμίδης ζήτησε από τον κόσμο της ομάδας να σταθεί στο πλευρό της, θέτοντας ουσιαστικά δίλημμα
για το αν θα αλλάξει η ομάδα με τη συμπαράστασή του ή θα παραμείνει στη μιζέρια.
Παράλληλα, άνοιξε το δρόμο προς τους Supporters, ενώ έκανε επίθεση στον Ντέμη Νικολαϊδη για την διαχείριση της ΠΑΕ τον καιρό που βρισκόταν στην προεδρία της.
Ο Σταύρος Αδαμίδης, περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη της συνέντευξης, βρέθηκε στο λόμπι του «Ledra Marriot», όπου είχε συζήτηση με τους αντιπρόεδρους της ΠΑΕ, Χάρη Κοσμάτο και Κώστα Καπετανάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιώργο Κωνσταντινίδη και τον Μάκη Κασνακίδη, πρόεδρο των Supporters. Η συνέντευξη Τύπου γίνεται στην αίθουσα «Σπέτσες - Ύδρα».



«Καλησπέρα σε όλους σας. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ.
Ο σκοπός είναι να αποτιμηθεί η κατάσταση της ΑΕΚ. Σήμερα θα μιλήσουμε ανοικτά, όπως κάνουμε από την αρχή.
Σήμερα θα κλείσουμε το κεφάλαιο διοικητικό και οικονομικό της ΑΕΚ. Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσουμε τον απολογισμό.
Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος. Οι στόχοι που είχαμε θέσει ήταν να καταλάβουμε την ακριβή οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ. Να καταλάβουμε τον ισοσκελισμό. Και αφού είχαμε σαφή εικόνα να θέσουμε τη βάση. Καταφέραμε τα εξής: Να σταματήσουμε το οικονομικό. Να γίνουν σαρωτικές αλλαγές και τις σχέσεις με τους εξωτερικούς και τη Μάνα ΑΕΚ.
Να γίνει το προπονητικό κέντρο από τον κ. Νοτιά. Να έχουμε ουσιαστικό λόγο και να επιστρέψουμε στους τίτλους με το Κύπελλο.
Το πρώτο σλάιντ σας παρουσιάζει το μετοχολόγιο. Πρώτος μέτοχος είναι ο Παππάς, με 34,54 %, ακολουθεί ο Νοτιάς με 34, 55 %, ενώ μετά ακολουθεί με 10% η Ερασιτεχνική και το 6% του Κανελλόπουλου, το 4,3% των Γκίκα-Γκούμα, το 2,8% του Θανόπουλου κ.λπ.
Είναι στην διάθεση κάθε μετόχου και δεν θέλω να υπάρχει καμία αμφισβήτηση γιατί πολλά ακούγονται.

Το δεύτερο απεικονίζει το 2004-2011. Αυτό είναι το λειτουργικό αποτέλεσμα και δεν έχει να κάνει με το ταμειακό έλλειμμα. Το λειτουργικό έλλειμμα αυξήθηκε από 5 σε 6, ενώ είχαμε ένα πλεόνασμα στη χρονιά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Παλαιότερα υπήρχε η δυνατότητα σπρωξίματος. Σήμερα για την χρονιά 2010 -2011, έχουμε 4,5 εκατ. για ομάδες και παίκτες που δεν είναι στο ρόστερ. Ένα δεύτερο θέμα ήταν η προείσπραξη χρημάτων από χορηγίες. 2 εκατ. πήραμε το 2007 από την Puma που έπρεπε να πάρουμε φέτος, ενώ το 2008 πήραμε 2,2 από τη Diners για μια τριετή συμφωνία, ενώ για την περίοδο 2007-08 η ΑΕΚ προείσπραξε 4,3 εκατ.



Το τρίτο σλάιντ δείχνει τις υποχρεώσεις. 30-6-2010 οι συνολικές υποχρεώσεις. Αναλυτικά, 64 εκ. στο δάνειο, 21,5 εκατ. στα συμβόλαια, 7,5 εκ. στους προμηθευτές, 3,2 εκατ. και 15,8 εκατ. στην εφορία. Θα δείτ
Keywords
Τυχαία Θέματα