Γκάλης: Ο ΠΑΟ θα πρωταγωνιστεί

10:00 9/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο μεγαλύτερος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ...
Νίκος Γκάλης, θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να κατακτά τίτλους.

Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής παραχώρησε συνέντευξη στην «Εξέδρα», στην οποία τόνισε πως οι «πράσινοι» έχουν τις προϋποθέσεις να συνεχίσουν την κυριαρχία τους:

«Οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι έχουν την όρεξη, πάντα θα έχουν μια καλή ομάδα και θα πρωταγωνιστούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ». Ο χαρισματικός αθλητής πρόσθεσε πως
ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξεπεράσει την Ρεάλ σε κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων.

Επίσης, σχολίασε την προσφορά του Ομπράντοβιτς:

« Πρέπει να έχεις καλή επικοινωνία με τους παίκτες. Αυτό είναι βασικό χαρακτηριστικό για έναν προπονητή. Για να μπορεί να βγάλει από τον κάθε παίκτη αυτό που μπορεί να δώσει και να του μάθει ποιος είναι ο ρόλος του. Η ομάδα είναι σαν μια ορχήστρα. Άλλος θα πάρει ριμπάουντ, άλλος θα σκοράρει. Ο προπονητής είναι ο μαέστρος».

Και του Διαμαντίδη:

«Έχει τα σωματικά και τα ψυχικά χαρακτηριστικά ενός καλού παίκτη. Πιστεύω ότι ακόμα έχει πολλά να προσφέρει».

Επίσης, αναφέρθηκε στον Νικ Καλάθη:

«Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και είχε έναν καλό προπονητή, τον Ντόνοβαν, στη Φλόριντα. Εγώ τον παρακολουθούσα προτού έρθει στην Ελλάδα. Έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα στην Αμερική. Είναι σοβαρός παίκτης και πιστεύω ότι θα προσφέρει πολύ στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό μπάσκετ».
Ο Νίκος Γκάλης δεν είχε κατακτήσει το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Όπως δηλώνει παρακάτω, θεωρεί τον παράγοντα της τύχης καθοριστικό:

«Οπωσδήποτε ως αθλητής, ήθελα να κερδίζω. Βέβαια χρειάζεται και τύχη το φάιναλ φορ, να βρίσκεται η ομάδα σε καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση, γιατί αυτά τα παιχνίδια παίζονται στον πόντο. Εμείς με τον Άρη ήμασταν άτυχοι. Ο κορμός της ομάδας ήταν από Έλληνες παίκτες. Ήμασταν άτυχοι βέβαια και στους ξένους που φέρναμε εκείνη την εποχή».

Ακόμα, κατέθεσε την άποψη του σχετικά με την εθνική ομάδα:

«Από ότι ξέρω τα τελευταία χρόνια έχουμε πολύ καλή ομάδα. το επίπεδο της Ευρώπης δεν είναι όπως όταν έπαιζα εγώ, με ενωμένη Γιουγκοσλαβία και ενωμένη Ρωσία. Η Ελλάδα πρέπει να έχει υψηλούς στόχους για να τα καταφέρει».

Τέλος, δήλωσε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα σε βάρος του Παναθηναϊκού:

«Και ο Ολυμπιακός φέτος είναι δυνατός. Ανεξάρτητα από τη βαθμολογική θέση, πάντα αυτά τα παιχνίδια είναι ντέρμπι, όπως στη Θεσσαλονίκη το ΆρηςΠΑΟΚ. Και εκεί αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα κερδίσει».

onsports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα