Γιούνκερ: Το να προσβάλλουμε σε μόνιμη βάση τους Έλληνες δεν βοηθάει

10:05 15/5/2011 - Πηγή: 24wro
«Για μένα είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2012» , λέει ο ...
επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Μονάχου Munchner Merkur.
Ο κ. Γιούνκερ, ειδικότερα, αναφέρει στη συνέντευξή του ότι η Ελλάδα θα πρέπει «να επιταχύνει στην κατεύθυνση των αποκρατικοποιήσεων προκειμένου να εκταμιευτεί η τρίτη δόση του δανείου (των 110 δισ. Ευρώ), καθώς και οι
επόμενες»
Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η χώρα μας θα «πρέπει να πετύχει τους στόχους του 2011, από τους οποίους απέχει λίγο αυτή τη στιγμή - παρά τις μεγάλες, αξιοθαύμαστες προσπάθειες που καταβάλλει.»
Επιπλέον, αναφερόμενος στην μυστική συνάντηση στο Λουξεμβρούργο την προηγούμενη εβδομάδα, υποστηρίζει ότι αφορούσε την προετοιμασία εν όψει των Συνόδων G-7 και G-20 και προσθέτει: « Δεν υπήρξε συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ούτε για αναδιάρθρωση του χρέους της. Είχα παρακαλέσει τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών να λάβει μέρος στη συνάντηση προκειμένου να του καταστήσουμε σαφείς τις προσδοκίες μας».
Ακόμη, τονίζει ότi έπρεπε «να υπάρξει άμεση και κατηγορηματική διάψευση» της συνάντησης,  όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Ελλάδα θα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη.
Μάλιστα, αντικρούει με έμφαση κάθε συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη,  εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο «θα είχε ολέθριες συνέπειες για την ίδια τη χώρα, αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνης.»
«Μέχρις αποδείξεως του εναντίου- επ' αόριστον, δηλαδή-θα λέω ότι μία έξοδος ή αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί λύση», υπογραμμίζει στην συνέντευξή του ο κ. Γιούνκερ.
Καταλήγοντας, αναφέρεται  στα κράτη της νότιας περιφέρειας της Ευρώπης και στην ενδεικνυόμενη προς αυτά συμπεριφορά, λέγοντας: «Δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους άλλους με δασκαλίστικο ύφος. Και θα πρέπει να σταματήσουμε να χαρακτηρίζουμε τα κράτη της νότιας περιφέρειας της Ευρώπης ως αναξιόπιστες χώρες, που μας λένε μονίμως ψέματα. Το να προσβάλλουμε σε μόνιμη βάση τους Έλληνες δεν βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος. Οι ίδιοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η τύχη τους βρίσκεται στα χέρια τους» .

newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα