Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αποχωρώ πριν τις εκλογές- Δεν θα είμαι υποψήφιος

01:31 14/1/2012 - Πηγή: 24wro

Ξεκαθάρισε τις προθέσεις του ο Γ. Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του με τον Λουκά Παπαδήμο αργά προχθές βράδυ στη Βουλη, λίγες ώρες πριν από...

το Πολιτικό Συμβούλιο και πριν από το Εθνικό Συμβούλιο του Σαββατοκύριακου...
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου
ενημέρωσε προχθες τον κ. Παπαδήμο ότι η πρότασή του στο Εθνικό Συμβούλιο το Σάββατο θα είναι εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση μετά την ολοκλήρωση του PSI και πριν από τις εθνικές εκλογές, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να είναι ούτε υποψήφιος πρωθυπουργός, ούτε υποψήφιος πρόεδρος. Αυτή η πρόταση είναι κοντά σε αυτήν της Α. Διαμαντοπούλου, καθώς αν το PSI ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου, το χρονοδιάγραμμα δεν είναι μακριά από αυτό που φέρονται να επιθυμούν ο Ευ. Βενιζέλος, ο Α. Λοβέρδος και ο Μ. Χρυσοχοίδης. “Άμεσες διαδικασίες είναι και μέσα στον Φεβρουάριο…” έλεγαν χθες στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι αφορά πάντως τη συνάντηση ΠαπαδήμουΠαπανδρέου, σε …σύμπτωση απέδιδαν τόσο το Μαξίμου όσο και η Ιπποκράτους την επίσπευση της συνάντησης ΠαπαδήμουΠαπανδρέου στη Βουλή.
“Βρέθηκαν και οι δύο στη Βουλή και είπαν να τα πουν απόψε αντί για Σάββατο. Τίποτε το έκτακτο” έλεγαν …συντονισμένα οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με μία διαφορά. Οι μεν ένοικοι του Μαξίμου έλεγαν ότι ο κ. Παπανδρέου τον ενημέρωσε και για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ή δε συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επέμεναν ότι η συζήτηση αφορούσε μόνο τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα, το PSI, τη δανειακή σύμβαση κλπ. Είναι δε πιθανό, όπως έλεγαν έγκυρες πληροφορίες και από τις δύο πλευρές άμεσα να ανακοινωθεί από το Μαξίμου και ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών όπου ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να λάβει τη στήριξη των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση για το πακέτο της δανειακής σύμβασης, της ολοκλήρωσης του PSI, αλλά και των μέτρων που ζητά η τρόικα στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου μνημονίου του 2011 αλλά και του νέου οικονομικού προγράμματος 2012-2015.

Στελέχη της Ιπποκράτους πάντως, επιβεβαίωναν ότι ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά διέψευδαν με κατηγορηματικό τρόπο – την ίδια ώρα που άλλα στελέχη κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα - το σενάριο που είδε το φως της δημοσιότητας και ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου προτίθεται να ενημερώσει αύριο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παραιτείται από τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και έλεγαν ότι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα πάρουν το δρόμο τους με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το Σάββατο “και όλα θα γίνουν, συμπεριλαμβανομένης και της αλλαγής ηγεσίας, πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που έγινε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του κ. Βενιζέλου, ο υπουργός Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία πρόταση από τον Γ. Παπανδρέου περί διαρχίας. Ακόμα και προσωρινής, δηλαδή μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, που όπως όλα δείχ
Keywords
Τυχαία Θέματα