Φοβάται χτύπημα ισλαμιστών στην Ελλάδα η αντιτρομοκρατική

20:25 4/10/2012 - Πηγή: 24wro
Σφηκοφωλιές χαρακτήρισε πριν λίγες ημέρες τα παράνομα τζαμιά, ανώτατος αξιωματούχος της ΕΛΑΣ, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ...
ανησυχητικά σημάδια από την παρουσία (νεο)εισερχόμενων αραβικής και όχι μόνον καταγωγής που διατηρούν σχέσεις με ακραία ισλαμιστικά κινήματα. Ο ίδιος σε σύσκεψη που είχε με υφισταμένους του επέστησε την προσοχή του στο ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένου τρομοκρατικού χτυπήματος, αλά Μπουργκάς, με θύματα Ισραηλινούς, Αμερικανούς ή Γάλλους τουρίστες. Παράλληλα, δεν απέκλεισε μία βομβιστική επίθεση κατά πρεσβειών
των παραπάνω χωρών ή εταιρειών συμφερόντων τους, αφού σύμφωνα με ξένες υπηρεσίες, πολλοί από τους μουσουλμάνους που εισήλθαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι πρώην στρατιωτικοί και επομένως διαθέτουν την σχετική τεχνογνωσία και εκπαίδευση.

Οι αρχές ασφαλείας, στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που προέκυψαν από την επιθετική συμπεριφορά των μουσουλμάνων της Αθήνας την προηγούμενη εβδομάδα, αναθεωρούν και τη λίστα με τα ύποπτα πρόσωπα για τρομο-χτύπημα.
Σήμανε μάλιστα “κόκκινος συναγερμός” όταν διαπιστώθηκε ότι τα άτομα αυτά διατηρούν στενούς δεσμούς με γνωστό σαουδαραβικό ίδρυμα, το οποίο ενισχύει κατά κύριο λόγο οικονομικά, τη λειτουργία δεκάδων ημιπαράνομων τζαμιών και ευκτήριων οίκων. Το εντυπωσιακό είναι ότι μεταξύ τους, τελευταία, βρίσκονται αρκετοί Αλβανοί και Βούλγαροι τουρκικής καταγωγής που θεωρούνται ως νέοι προσήλυτοι και ιδιαίτερα επικίνδυνοι.
Το βέβαιο είναι ότι ο αρχικός κατάλογος με τα 150-200 ονόματα εξτρεμιστών που υπήρχε από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έχει διευρυνθεί σημαντικά. Ήδη, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ετοιμάζει νέα έκθεση όπου θα αναφέρονται τα τζαμιά “ως κέντρα όπου αναπτύσσουν δράση φανατικές ισλαμικές ομάδες”. Παράλληλα, θα τονίζεται ότι “υπάρχουν διασυνδέσεις μεταξύ ορισμένων ομάδων μουσουλμάνων που ζουν στην χώρα μας και οργανώσεών τους στην Ευρώπη και στην Μ. Ανατολή”. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτή την στιγμή διεξάγεται σκληρή εσωτερική μάχη ανάμεσα στις μετριοπαθείς τάσεις του Ισλάμ και τις ακραίες για το ποία θα έχει την πρωτοκαθεδρία. Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους της πρώτης, ηγείται η Αίγυπτος και της δεύτερης η Σαουδική Αραβία, με την Τουρκία να καραδοκεί, καθώς θέλει να ελέγξει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τους εν Ελλάδι μουσουλμάνους, για ευνόητους λόγους.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, σχεδόν όλα τα τζαμιά που έχουν κατασκευαστεί στην Δυτ. Ευρώπη, στην Βοσνία και στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και στην Αλβανία, από κεφάλαια Σαουδαράβων και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών του κόλπου, έχουν χαρακτηριστεί σε επίσημες εκθέσεις “ως τόποι εκκόλαψης τρομοκρατικών οργανώσεων”.
Ενδιαφέρουσα, όμως, είναι και η έκθεση που θα συντάξει ή μάλλον θα επαναπροσαρμόσει στα νέα δεδομένα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Σε αυτή, θα γίνεται λόγος ότι “τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συσπείρωση και οργάνωση ενός σημαντικού τμήματος των διαβιούντων στην χώρα μας μουσουλμάνων οικονομικών μεταναστών, η οποί
Keywords
Τυχαία Θέματα