Φαντασμαγορικές εκδηλώσεις για το αδαμάντινο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ

08:42 7/2/2012 - Πηγή: 24wro
Στις 6 Φεβρουαρίου του 1952, η 25χρονη τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ, μαθαίνει από την Κένυα...
όπου βρίσκεται σε περιοδεία, ότι ο πατέρας της Γεώργιος ο ΣΤ' απεβίωσε και η ίδια είναι πλέον βασίλισσα. Στις 2 Ιουνίου 1953, στο αβαείο του Γουέστμινστερ, τελείται η στέψη της και η Ελισάβετ γίνεται η δεύτερη μακροβιότερη μονάρχης την ιστορία της Βρετανίας , μετά τη βασίλισσα Βικτωρία η οποία παρέμεινε στο θρόνο για 63 χρόνια

Η αρχή για τους εορτασμούς του αδαμάντινου Ιωβηλαίου – που
θα κορυφωθούν τον Ιούνιο- άρχισαν χθες στο Λονδίνο με όλες τις τιμές που αρμόζουν στην «Ημέρα της Διαδοχής». Αν και η σημερινή μέρα δεν είναι γιορτή στη Βρετανία, καθώς η βασιλική οικογένεια πενθεί το θάνατο του Γεωργίου ΣΤ', κανονιοβολισμοί στο Hyde Park και στον Πύργο του Λονδίνου σήμαναν την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Η βασιλική άμαξα με την πριγκίπισσα Ελισάβετ έτοιμη για να αναχωρήσει για το αβαείο του Γουέστμινστερ. Στην επιστροφή στο Μπάκινγχαμ, η Ελισάβετ φορά πλέον την κορόνα της Βασίλισσας και έχει ένα πλατύ χαμόγελο.

Η ίδια η Βασίλισσα, παρά την κακοκαιρία και το τσουχτερό κρύο, τίμησε την ημέρα της Διαδοχής της με δύο επισκέψεις στο Νόρφολκ της κεντροανατολικής Αγγλίας . Φορώντας τα αγαπημένα της παστέλ χρώματα , έφτασε στο δημαρχείο του Κινγκς Λιν και σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Ντέρσινγκχαμ, όπου οι Βρετανοί έσπευσαν να της υποβάλλουν από κοντά τα σέβη τους .

Σε διάγγελμα που απηύθυνε προς το βρετανικό λαό, η Ελισάβετ δήλωσε βαθιά συγκινημένη από την πίστη και την υποστήριξη του κόσμου και είπε ότι αφιερώνει εκ νέου τον εαυτό της στην υπηρεσία του λαού. Η «γιαγιά του λαού», όπως την αποκαλεί ο βρετανικός Τύπος, υπενθύμισε την ανάγκη για ομοψυχία και ενότητα προκειμένου το βρετανικό έθνος να πορευτεί στο μέλλον.
Η βασίλισσα Ελισάβετ ποζάρει με τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιπο, για την επίσημη φωτογραφία που έδωσε στην δημοσίοτητα για την χθεσινή επέτειο το παλάτι.

Οι επίσημοι εορτασμοί – που θα κορυφωθούν τον Ιούνιο σε ένα τετραήμερο αργίας για τους Βρετανούς - περιλαμβάνουν σειρά από τοπικές, εθνικές και διεθνείς εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους. .Στις αρχές Μαρτίου, ο πρίγκιπας Χάρι θα περιοδεύσει σε χώρες της Καραϊβικής και τη Βραζιλία, εκπροσωπώντας την γιαγιά του στους εορτασμούς για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Harry θα εκπροσωπήσει την γιαγιά του επισήμως.
Keywords
Τυχαία Θέματα