Ποιοι απεργούν σήμερα

08:07 7/2/2012 - Πηγή: 24wro
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία καλούν, σήμερα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ τους εργαζόμενους όλης...
της χώρας, που διαμαρτύρονται για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.

Στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Την
Πέμπτη συνεδριάζει η διοίκηση της ΓΣΕΕ για να αποφασίσει περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Σήμερα τα τρία μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, θα κινηθούν μόνον από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και στην πορεία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αντίθετα, ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λόγω της απεργίας οι συρμοί του μετρό στη γραμμή Αιγάλεω- Αεροδρόμιο, θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Πάντως, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλει αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με ολιγόωρες στάσεις εργασίας. Έτσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Αντίστοιχα τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ.

Στην απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Έτσι, τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα έως αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα