ΕΒW: Το Μαυροβούνιο τσεκάρει «εισιτήριο»

09:45 2/7/2011 - Πηγή: 24wro
Σίγουρα θα προτιμούσε να βρισκόταν αυτή τη στιγμή στον τελικό του Eurobasket Γυναικών...
ωστόσο το Μαυροβούνιο πρέπει να διεκδικήσει ότι του απέμεινε! Έστω, δηλαδή, το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 μέσω της 5ης θέσης.


Μαυροβούνιο - Κροατία

Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να περάσει το εμπόδιο της Κροατίας. Στη «μάχη» της 5ης
θέσης λοιπόν, και οι Κροάτισες, που αν πριν το τουρνουά τους έλεγαν ότι θα τερματίσουν σε αυτή τη θέση, θα πετούσαν τη σκούφια τους. Ίσως όμως αυτό να ήταν το μεγάλο τους ατού! Ότι θεωρούνταν αουτσάιντερ, αλλά την έκαναν τη ζημιά τους. Έφτασαν μέχρι εκεί που μπορούσαν και το γεγονός πως νίκησαν τη Λετονία με 84-75 στο τελευταίο ματς, δείχνει την όρεξη και τη διάθεση που δείχνουν ακόμη. Η Γέλενα Ίβεζιτς ακόμα σκοράρει και με τη μαχητικότητά που δείχνει αυτή και οι συμπαίκτριές της, έχουν κερδίσει την αναγνώριση όλων.

Από την άλλη βέβαια, θα βρει απέναντί της το Μαυροβούνιο. Μια ομάδα που μέχρι… χθες ήταν αήττητη, αλλά την πάτησε από την Τουρκία και ηττήθηκε με 56-44. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκπληξη του τουρνουά, αφού μέχρι χθες, το Μαυροβούνιο έκανε πλάκα στις αντιπάλους της και φάνταζε το φαβορί για το βάθρο. Έδειξε να συνέρχεται κόντρα στη Λιθουανία, επικρατώντας με 68-59, αποτέλεσμα που της έδωσε το δικαίωμα να παλέψει για την 5η θέση του Ευρωμπάσκετ Γυναικών. Τι να το κάνεις; Αλλού θα ήθελε να ήταν, αλλά από το ολότελα… Θα καθαρίσει η Περοβάνοβιτς!

Λετονία – Λιθουανία
Το καλύτερο δυνατό τελείωμα στο τουρνουά (στην 7η θέση, δηλαδή) θα διεκδικήσουν Λετονία και Λιθουανία. Η ομάδα του Τζώρτζη Δικαιουλάκου δεν τα κατάφερε με αντίπαλο την Λετονία, εμφανώς απογοητευμένες από τον αποκλεισμό τους. Ηττήθηκαν με 84-75 από τις Κροάτισες και πλέον κατεβαίνουν με το μικρότερο δυνατό κίνητρο απέναντι στη Λιθουανία.

Από την πλευρά της, η Λιθουανία δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω με αντίπαλό τη Γαλλία. Ηττήθηκε από το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο με 66-58, αλλά η απογοήτευσή της φάνηκε κόντρα στο Μαυροβούνιο. Έχασε με 68-59 και πλέον, ο τελευταίος αγώνας είναι ανούσιος.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Ο αγώνας της Λετονίας με τη Λιθουανία είναι στην ουσία αδιάφορος. Ο λιγότερο ξενερωμένος θα νικήσει και εμάς… δεν μας νοιάζει! Ας κάνουν ότι καταλαβαίνουν. Στο ματς όμως που παίζεται μια θέση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, το Μαυροβούνιο θα «τσεκάρει» το εισιτήριο. Είναι το λιγότερο δυνατό, που μπορεί να κάνει, αφού άξιζε να διεκδικεί μια θέση στον τελικό, κ όχι στην πεντάδα!

bettv.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα