Ετοιμότητα του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την κακοκαιρία

16:59 11/12/2012 - Πηγή: 24wro
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προκειμένου να ...
αντιμετωπίσει κάθε συνέπεια από μια πιθανή επιδείνωση του καιρού, όπως...
τονίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.

Την ευθύνη συντονισμού έχουν οι αντιδημαρχίες Καθαριότητας και Μικροέργων-Πρασίνου-Ηλεκτροφωτισμού, που εδρεύουν στις Δ.Ε. Νεάπολης και Πεύκων αντίστοιχα. Κεντρικά επιχειρησιακά κέντρα, τα οποία λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είναι το εργοτάξιο επί της οδού
Νερομύλων και το δημοτικό κατάστημα στη Δ.Ε. Πεύκων, καθώς και το πρώην εργοτάξιο της Δ.Ε. Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη.

Στις συναρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες τηρείται εβδομαδιαίο πρόγραμμα υπηρεσιών με τους εργαζόμενους να είναι σε επιφυλακή, ώστε να παρέμβουν ανά πάσα στιγμή για τον καθαρισμό δρόμων και την παροχή κάθε διευκόλυνσης στους πολίτες.

Όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός και τα σύγχρονα οχήματα (αλατιέρες, βυτία-πλυντήρια, πυροσβεστικά οχήματα, απορριμματοφόρα, πολυμηχανήματα, φορτηγά, γερανοί κ.λπ.) που διαθέτει ο δήμος έχουν ελεγχθεί και συντηρηθεί.

Επίσης, έχει γίνει η προμήθεια των απαραίτητων ποσοτήτων αλατιού σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης, το οποίο βρίσκεται αποθηκευμένο στη Δ.Ε. Πεύκων δεδομένων των περισσότερων προβλημάτων που συνήθως προκαλούνται στην περιοχή λόγω του υψομέτρου, και διοχετεύεται και στις υπόλοιπες Δ.Ε. ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Αξίζει, επίσης, να προστεθεί ότι σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων ιδιαίτερη μέριμνα δίδεται πάντα στον καθαρισμό των κεντρικών δρόμων απ’ όπου διέρχονται τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καθώς και στα σημεία μαζικής συνάθροισης πολιτών (σχολεία, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, ΚΕΠ, δημοτικά καταστήματα-υπηρεσίες δημοτολογίου, υποκαταστήματα ΙΚΑ, εκκλησίες κ.λπ.).

Ατυχείς δηλώσεις που φιλοξενούνται σήμερα στον Τύπο και αναφέρουν ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ανήκει στους δήμους που φέρονται να μην προχώρησαν στις απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο για την προετοιμασία ενόψει της κακοκαιρίας, είναι ψευδείς και πρέπει να ελεγχθούν για τη σκοπιμότητά τους.

Η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί δημοσίως και έχει εργαστεί προς την κατεύθυνση ανάληψης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σημαντικού ρόλου στην πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Γι’ αυτό και λειτουργεί από το 1995, αρχικά στον πρώην δήμο Συκεών, την Ειδική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, διαθέτοντας ικανά και εκπαιδευμένα στελέχη και σύγχρονο εξοπλισμό, που παρόμοιο δεν διαθέτουν ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας (και πρώην νομαρχίας), ούτε καν η Πυροσβεστική, και τον οποίο μετά από παρακλήσεις έχει διαθέσει για να εξυπηρετήσει και να διευκολύνει αυτούς που σήμερα τολμούν να τον καταγγέλλουν!

Επιπλέον, συνεργάζεται και ενισχύει τις δύο αξιόλογες εθελοντικές ομάδες ΕΔΟΜΑΚ και ΕΔΟΜΑΚ Αγίου Παύλου, που έχουν στο ενεργητικό τους δεκάδες συμμετοχές σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

«Η παρουσία μας τα τελευ
Keywords
Τυχαία Θέματα