Ετοιμάζουν τη Φώφη για διάδοχο του Μπένι

14:25 17/10/2012 - Πηγή: 24wro
Οι παρασκηνιακές ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ καίνε τον Βαγγέλη...
Η ασταμάτητη δημοσκοπική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και η διάρρηξη των σχέσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου με τα περισσότερα από τα κορυφαία στελέχη, προκαλεί ήδη τις πρώτες παρασκηνιακές συζητήσεις που αφορούν στην παραμονή του στην ηγεσία . Παραμονή η οποία, κατά πολλούς πλέον , οδηγεί το κόμμα στον όλεθρο.

Το κερασάκι στην
τούρτα ήταν η διαχείριση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Επίσης, η αποστασιοποίηση Λοβέρδου και η πορεία του προς τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, αναζωπυρώνει ένα σενάριο το οποίο δείχνει , για αρκετούς, το μοναδικό που μπορεί να μην οδηγήσει στη διάλυση του κόμματος που ίδρυσε το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Το πρόσωπο που συζητείται ότι θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία δεν είναι άλλο από την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Η κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά στο παρελθόν αποτέλεσε την “χρυσή εφεδρεία” του κόμματος και επιστρατεύθηκε σε μια σειρά από εκλογικές μάχες χαρίζοντας πρωτιές στο ΠΑΣΟΚ λόγω της προσωπικής της δημοφιλίας. Η σχέση της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι καλή, ωστόσο ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες της.

Η ομάδα των βουλευτών που το τελευταίο διάστημα σε γεύματα, δείπνα και κρυφές συναντήσεις “σπρώχνει” την Φώφη Γεννηματα προς την κατεύθυνση αυτή είναι πρόσωπα που διατηρούν καλές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου. Επικεφαλής αυτής της -προς το παρόν-μικρής αλλά συμπαγούς ομάδας είναι ο Μάρκος Μπόλαρης ενώ συμμετέχουν ακόμα οι Θάνος Μωραίτης, Γιάννης Δριβελέγκας και Χρήστος Αηδόνης . Ένα ακόμα πρόσωπο με το οποίο διατηρεί καλές σχέσεις είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Παράλληλα, έχει την στήριξη της πάλαι ποτέ ισχυρής αλλά πλέον αποδυναμωμένης ομάδας των “Γεννηματικών» ( Θανάσης Τσούρας, Μιλτιάδης Παπαιωάννου, Κώστας Γείτονας κ.α.) ενώ κομβικής σημασία θα έχει η ενδεχόμενη ενίσχυση της από ένα ιστορικό στέλεχος όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Η ηλικία της πάντως θεωρείται ιδανική- είναι μόλις 48 ετών- ενώ η εμπειρία της στην πολιτική μεγάλη. Το ερώτημα είναι αν η κίνηση για τη διαδοχή Βενιζέλου θα γίνει πριν από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση ή μετά. Για το πρώτο ενδεχόμενο μειονέκτημα είναι ότι η κ. Γεννηματά δεν είναι βουλευτής. Πάντως, η ίδια κρατά κλειστά τα χαρτιά της αλλά και αποστάσεις ασφαλείας.

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα